Heren 3de Provinciale winnen met 0-3 in Lint!

Met Tesla Lint keken onze Heren Provinciale in bekende ogen. De Lintenaars waren in de afgelopen twee jaar steeds opponent in de gewonnen bekerfinales, en ook in de competitie waren het steeds duels op het scherpst van de snee. Aangezien beide ploegen de promotie afdwongen naar de provinciale reeksen, stond er al vroeg in het seizoen een nieuwe kraker gepland.

Duvel had geen verdere motivatie nodig en ging verschroeiend van start. Oude rot Deloose kan je zo’n taakje wel toevertrouwen en hij liet van achter de servicelijn dan ook meteen de Puurse intenties zien. Hij vuurde opslag na opslag af op de weerloze verdedigingslinie van Lint, waardoor de thuisploeg alle moeite van de wereld had om tot opbouwen te komen. Wanneer ze daar toch in slaagden vonden ze keer op keer een muur van gewapend beton op hun pad. Het duo Verheyden-Beuckelaers plaatste killblock na killblock en stuwde Duvel zo naar een onverhoopte 1-8 voorsprong.

Wie hoopte op meer spanning met een nieuwe man aan de servicelijn kwam van een kale kermis thuis. Onze Devils hadden duidelijk geleerd van hun concentratiedip in de vorige wedstrijd waardoor ze die wedstrijd zelf terug spannend maakten en hielden deze keer hun prooi stevig vast van begin tot eind. Libero Leemans domineerde in het achterveld en zo kon setter Deloose naar hartenlust met passes strooien naar al zijn aanvallers, die dan ook nog eens het volledig wapenarsenaal bovenhaalden. Lint wist van geen hout pijlen te maken en moest machteloos toezien hoe een quasi foutloos spelend Puurs via 4-16 naar 7-25 walste na amper een kwartiertje spelen, terwijl ze ook nog eens iedereen speelgelegenheid gunden.

In het begin van de tweede set sloop er toch even wat zand in de machine bij Duvel. Het moest terug even wennen aan recepties nemen en miste zo zijn start, met een 0-3 achterstand tot gevolg. Onze heren panikeerden echter niet en de voorlinie Lauwers – Verheyden – Beuckelaers mepte hen al snel weer in het spoor van de thuisploeg, 8-7.  Na de time-out bleef Puurs verdergaan op het ingeslagen pad en het duwde het gaspedaal nog wat dieper in. Met enkele tactische bijsturingen werd de Lintse angel uit de aanval gehaald en in geen tijd stonden onze Devils op een 11-16 voorsprong. Het Puurse spel werd terug wat slordiger met enkele opslagmissers, waardoor Tesla op kousenvoeten terug tot 18-21 sloop, maar op de voorhamer van middenman Braspennincx en het efficiënte dropwerk van de bezoekers hadden de Lintenaars toch geen verhaal, 21-25 en 0-2 in sets.

Coach Vandeperre bracht met Coppieters, De Wit en Van Reeth nieuw bloed tussen de lijnen voor set 3 en de nieuwe jongens trokken de lijn gewoon door. De eerste paar punten moesten ze nog wel even in hun ritme komen (7-8) maar eens onder stoom viel er nog maar weinig tegenin te brengen. Coppieters teerde op al zijn ervaring en pikte al te vaak de grijpgrage blokhanden mee, terwijl De Wit en Van Reeth net geen putten in de grond sloegen. Beide ploegen konden een tweede keer gaan rusten bij een 11-16 stand. Even werd het evenwicht hersteld en scoorden beide ploegen om beurt (16-21), maar uiteindelijk schakelde Duvel finaal nog een versnelling hoger en bezegelde Tesla met een opslagmisser zijn eigen lot, 18-25 en 0-3 na amper 52 minuten spelen.

Onze Duvel-boys blijven zo met een foutloos rapport alleen op kop in 3de Provinciale B en zo mogen ze komende zaterdag 23/09 hun leidersplaats verdedigen in de eigen Vrijhals, en dit om 18u30 tegen Amigos Zoersel.
Supporters op post!

17/09/2017|

Meer nieuws