Heren 3de Provinciaal-Mavoc Mechelen: 3 - 0

Onze Heren Provinciale speelden afgelopen zaterdag hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2017-18, thuis tegen Mavoc Mechelen. De mannen van coach Vandeperre werden de afgelopen jaargang kampioen in 1e Gewest en stonden daardoor voor hun vuurdoop in de provinciale reeksen. Onze Devils koesteren de gezonde ambitie om ook dit seizoen mee te doen voor de titel en dus werd de fysieke opbouw al aangevat vlak na het afgelopen seizoen. Met looptrainingen, fitnessprogramma’s en tal van oefenwedstrijden werden onze heren klaargestoomd voor dit openingsduel.

Met een gloednieuwe outfit en het aantreden op het hoofdterrein, met boarding, spandoeken, een speaker, DJ en Miss-kandidate Lauren Withaegels die de opslag verzorgde werd alvast niets aan het toeval overgelaten om een sterke start te kunnen vergemakkelijken. Wat onze heren nog het meest vooruit stuwde, waren uiteraard de volle tribunes met trouwe supporters die ons een hart onder de riem kwamen steken.

Duvel begon dan ook voortvarend aan de wedstrijd. Het zette Mavoc voortdurend onder druk met een combinatie van drops en harde aanvallen, waardoor de bezoekers niet aan opbouwen toekwamen. In geen tijd stond het zo 4-0 en ook een time-out van Mavoc bracht weinig zoden aan de dijk. Onze Devils stonden sterk te verdedigen en stoomden zo door naar een 8-1 voorsprong.

Het leek allemaal wat te gemakkelijk te gaan en de concentratie verslapte dan ook wat. Mavoc kwam gaandeweg beter in zijn spel en sloop puntje per puntje naderbij, met 16-13 als gevolg bij de 2de TTO. Duvel was echter niet onder de indruk en stak weer een tandje bij. Het bleef Mavoc pijn doen met goedgeplaatste dropshots en diepte de kloof weer uit. Via 21-16 ging het meteen door naar 25-18 en 1-0 in sets.

Zelfde spelbeeld bij het begin van set 2, waar onze Devils zich net dat tikje secuurder toonden dan de bezoekers. Mavoc had moeite om het Puurse block te omzeilen, terwijl bij de thuisploeg er lustig op los werd gehamerd. De kloof werd gestaag uitgediept en het was vooral een falende opslag langs Puurse zijde die Mechelen nog enigszins in de race hield. Via 8-5, 16-12 en 21-15 werd ook de 2de set binnengehaald, ditmaal met 25-19.
Door de ruime kern die coach Vandeperre ter beschikking heeft kon er duchtig geroteerd worden in set 3. Iedereen werd speelgelegenheid gegund en Duvel moest zo even zoeken naar het goede ritme. Mavoc ging met een kleine voorsprong rusten bij de 1ste TTO (6-8), maar de ingevallen jongens stelden snel orde op zaken. Bij de 2de TTO stond er al 16-15 op het bord en de ploeg kwam nu pas echt onder stoom. Enkel bij 24-19 viel de motor even stil en Mavoc kwam zowaar nog langszij, maar een killblock besliste de wedstrijd uiteindelijk finaal in het voordeel van Duvel, 26-24 en 3-0.
Komende zaterdag om 15u kijken onze Devils Tesla Lint in de ogen, de ploeg die vorig jaar samen met hen promoveerde uit de Gewest-reeks en ook dit jaar een belangrijke uitdager wordt in de titelstrijd.
Supporters die ons wensen aan te moedigen zijn steeds welkom op volgend adres: Liersesteenweg 25, 2547 Lint.

Fotoreportage: https://www.flickr.com/photos/137117023@N06/sets/72157685036388332

16/09/2017|

Meer nieuws