VC Duvel Puurs naar volgende ronde Beker van België - Dubbel Feest

Dubbel Feest

 

Zondag 10 september 2017
Amigos Van Pelt Sint-Antonius Zoersel B – VC Duvel Puurs (1-3, setstanden 21-25, 25-17, 18-25, 21-25)

Met de glorieuze bekerwedstrijd van vorig jaar tegen Callant Antwerpen vers in het geheugen, vatten de Duvelboys de start van de eerste Bekerwedstrijd vol vuur aan.
De honger naar een nieuwe kans op een stunt tegen een Liga A-ploeg is groot.
Het besef dat dit geen makkelijke wedstrijd zou zijn, vertaalde zich in een scherpe focus bij het Puurse team.  Op papier zou tegenstander Zoersel B geen probleem mogen stellen. Er staat wel meer op papier dat acheraf onzin blijkt. De ploeg van coach Peter Speckstadt liet zien dat men in de Kempen een aardig potje volleybalt.

In set één startte Tim De Donder aan de pas en samen met Wouter en Victor Vriens, Stefaan De Brabandere, Jasper Wuyts, Jannes Van Reeth en libero Jesper Ribbens, wou hij de volgende ronde in de Beker van België bereiken. Een krachtige teamprestatie, aangevuld met een paar sterke indivuele momenten van Wuyts, De Brabandere en De Donder, lagen aan de basis van de eerste setwinst.
De gemiste start in set twee kon ondanks een aantal opflakkeringen niet omgebogen worden naar het zelfde dominant spel van set één.
In de derde set vervingen Goran Isek en Florian Malisse respectievelijk Stefaan De Brabandere en Tim De Donder. Een verversing die meteen merkbaar was en de Duvelboys schoten dit maal wel uit de startblokken. Het tempo bleef hoog en de vele supporters zagen dan ook een aantal prachtig bevochten punten. Zeker in de laatste en vierde set, waar Wouter Vriens en de ingekomen Stefaan De Brabandere de talloze verdedigingen van libero Ribbens omzetten in het voordeel van VC Duvel Puurs.

De volgende ronde van de Beker van België is een waarheid dat we op papier mogen zetten.
Elke overwinning is een moment van vreugde en feest en met de verjaardag van Tim De Donder was er dit maal dubbel feest.

  

Fotoreportage Ivan Plettinckx: https://www.flickr.com/photos/137117023@N06/sets/72157688309837766

Het Laatste Nieuws 11/09/2017

10/09/2017|

Meer nieuws