Heren Gewest winnen Gewest Beker - Update wedstrijdverslag

Heren Gewest winnen Gewest Beker na 3-1 overwinning tegen Tesla Lint
Fotoreportage Ivan Plettinckx: https://www.facebook.com/ivan.plettinckx/media_set?set=a.10210926034839158.1073742006.1001697811&type=3

Wedstrijdverslag Jasper Ledeganck
Op 1 mei stonden VC Duvel Puurs en Tesla Lint lijnrecht tegenover elkaar voor de bekerfinale van het Gewest Antwerpen. Twee ploegen met een stevige voorgeschiedenis, met in de competitie elk een felbevochten overwinning achter hun naam. Twee keer een wedstrijd op het scherp van de snee met weinig verschil tussen beide ploegen en dus kondigde zich ook nu een lekkernij voor de toeschouwers aan, die overigens in zeer ruime getale aanwezig waren. Beide supportersscharen wouden maar wat graag het duel nog dat éxtra pigmentje geven, voor zover dat nog nodig was. Tesla stond immers te popelen om onze jongens lik op stuk te geven, nadat ze vorig jaar al de beker aan hen hadden moeten laten ondanks een 2-0 voorsprong en eerder dit seizoen ook de verhoopte kampioenenschaal richting Breendonk zagen gaan. Het kon echter wel, net als Duvel overigens, niet op volle sterkte aantreden door blessurelast.

Tesla leek hier alvast weinig hinder van te ondervinden want het begon alvast in zijn gekende stijl, met name met veel sfeer  de tegenstander meteen naar de keel grijpen om de prooi zo monddood proberen te maken. Dat lukte ook nu zeer aardig, want een nerveus spelend Puurs stapelde de persoonlijke fouten in de beginfase op. Tesla ging zo in geen tijd rusten met een 2-8 voorsprong en Duvel meteen in de verdrukking.  Ondanks dat er nog steeds slordigheden in het spel bleven, knauwde Duvel toch geleidelijk aan de achterstand weg.  Met een verhoogde opslagdruk en meer offensieve slagkracht kwam Tesla minder aan opbouwen toe en zo was het verschil tussen beide teams al gereduceerd tot 14-16 bij de 2de time-out.  Het kwam zelfs helemaal langszij tot 16-16, maar net dan ging het licht weer even uit. Met een killblock zette Lint een tussensprint van 4 punten in, met 16-20 tot gevolg. Puurs kwam echter nog eens opzetten en kwam via 21-22 nog kortbij, maar finaal sleepte Lint de set toch uit de brand met 22-25 en 0-1 in sets.

Als er echter 1 ding is waar onze herenploeg enorme stappen heeft gezet in vergelijking met vorig jaar, is het de mentale rust en weerbaarheid tijdens moeilijke momenten. Waar vroeger nog wel eens getwijfeld zou durven worden aan eigen kunnen, blijkt het nu al te vaak nog een extra stimulans om terug te vechten. Duvel begon dan ook als door een wesp gestoken aan de 2de set. Het heerste zelf aan het net en bracht zelf de meest onmogelijke ballen terug. Schoolvoorbeeld hiervan was een meesterlijke verdedigende actie van Verheyden, die een harde aanval dwars door het blok toch nog wist van de grond te houden, waarna Debaus het punt binnenrijfde met een monsterblok op de bezoekende middenman. Beide ploegen konden zo even op adem komen bij 8-4. Zelfde spelbeeld na de onderbreking, met een sterk Duvel dat collectief de bovenhand nam. Coppieters en libero Leemans leverden perfecte recepties af, waardoor Puurs optimaal gebruik kon maken van de zware voorhamer van Beuckelaers. Onze heren diepten de kloof steeds verder uit met onder meer een ace van Ledeganck en een perfect tweeblok van het duo Verheyden/Van Poel en zo konden ze met een geruststellende voorsprong van 16-8 de 2e TTO in. Coppieters maakte het feestje helemaal compleet door van aan de servicelijn Tesla keer op keer in de fout te dwingen in receptie, 20-8. Met een keiharde smash én sprongopslag ontnam Beuckelaers Lint alle hoop op een miraculeuze comeback en bij 25-12 bezegelden ze hun eigen lot met een aanval in het net, 1-1 en alles te herdoen.

Tesla begon het best aan set 3 en kwam via zijn hoekaanvaller op een 0-3 voorsprong, maar die was bij 8-8 al weggesmolten als sneeuw voor de zon. Tesla vond echter al snel opnieuw zijn ritme, en stoomde weer door naar een 9-13 stand. De strakke opslagen van Beuckelaers brachten de bezoekers echter aan het wankelen en hun passeur werd sterk beperkt in zijn aanspeelmogelijkheden. Dit stelde springveer Debaus in staat om het spelbeeld te bepalen aan het net. Zowel blokkerend als aanvallend torende hij ruim boven de concurrentie uit en bracht Duvel zo ~~terug tot 13-15. Ledeganck had goed gekeken naar zijn ploeggenoot en kopieerde het opslaggedrag. Ook hij bracht Lint in moeilijkheden door diep in het achterveld te serveren en zo kon Debaus zijn favoriete spelletje blijven spelen aan het net. Puurs ging zo op en over Tesla naar 19-16. Dat drong nog wel even aan bij 23-21, maar Beuckelaers beukte de poort naar de setwinst wagewijd open met een knal in de diagonaal. Debaus mocht het zo afmaken door een slechte receptie af te slaan binnen de driemeter, al moeten we eerlijkheidshalve toevoegen dat hij daarvoor wel een lichte netfout nodig had die niet werd opgemerkt door de scheidsrechter van dienst, de begrijpelijk wijd gesticulerende Lintenaars ten spijt, 25-21 en 2-1 voor Duvel.

In set 3 begonnen beide ploegen ook gelijkopgaand, toen bij 2-2 het spel even moest stilgelegd worden voor verzorging bij Beuckelaers. De sterke opposite was door het net heen in het aangezicht geraakt door een Lintse vuist en moest even bekomen, maar kon onder applaus van het aanwezige publiek toch weer zijn wedstrijd verderzetten. Puurs liet het oponthoud echter niet aan zijn hart komen en Coppieters bracht de set opnieuw op gang met een ace. Beuckelaers haalde vervolgens zijn sportieve revanche door een killblok te plaatsen op zijn agressor en vervolgens zijn befaamde linker nog eens boven te halen, 8-5. Duvel consolideerde die voorsprong en het ging via 12-9 naar 16-11. Vooral sterke verdedigende acties van Verheyden en vooral libero Leemans, die zelfs een harde aanval binnen driemeter wist te keren, stelden onze Duvel-boys in staat om de kloof steeds verder uit te diepen tot 19-12. De wedstrijd leek stilaan in zijn beslissende plooi gevallen te zijn, maar Tesla knokte zich, weliswaar twee keer met hulp van de scheidsrechter, knap terug tot 19-19. Duvel was echter niet zo ver gekomen om zich nog de kaas van het brood te laten eten. Coach Vandeperre greep in met een dubbele wissel en liet de match opnieuw kantelen in het voordeel van Puurs. De ingevallen setter Deloose bracht onmiddellijk weer rust in de ploeg met zijn ervaring en speelde op prachtige wijze de eveneens ingevallen De Wit aan met een snelle achterwaartse pass. Het jonge toptalent nam het cadeau gretig aan en hamerde de bal spijkerhard tegen het parket. Tesla lag nu helemaal tegen het canvas en Coppieters bekroonde zijn sterke match door met een éénmansblok onze heren hun 3de prijs op rij te bezorgen, 25-22 en 3-1.

In naam van de hele ploeg, BEDANKT supporters, jullie waren (alweer) GE-WEL-DIG!!! De Hel van Duvel Puurs brandde zelfs op verplaatsing weer in alle hevigheid en we willen jullie dan ook van harte bedanken om als één man achter ons team te staan in alle omstandigheden gedurende het hele seizoen al! Het is mede dankzij jullie dat we dergelijke speciale momenten hebben mogen beleven en we hopen jullie dan ook massaal terug te zien volgend jaar in 3de provinciale!
We willen ook nogmaals van de gelegenheid gebruik maken om Ivan en Wim Van Poel te bedanken voor de prachtige foto’s, Kriske het vele markeerwerk, Ann Hoefman voor haar fantastische zorgen als ploegverantwoordelijke en Steve Vandeperre als architect achter twee succesvolle seizoenen op rij.
Tot slot willen we ook graag onze sponsors bedanken voor de prachtige outfits waarin we elke week hebben mogen schitteren:


01/05/2017|

Meer nieuws