Jongens U17 uitgeschakeld voor Vlaamse Jeugdbeker na Golden Set

Met een finaleplaats voor de Vlaamse Jeugdbeker als inzet maakten onze jongens U17 de verplaatsing naar Gimm-E Waasland Kruibeke. Ondanks de Ronde van Vlaanderen, de paasvakantie en prachtig terrasjesweer maakte ook een uit de kluiten gewassen Rood-Zwart Legioen de oversteek van de Schelde, in die mate zelfs dat ze de thuisaanhang vocaal ruimschoots overtroefden.

Duvel verdedigde een 3-2 voorsprong uit de heenwedstrijd en dus wisten ze meteen wat hen te doen stond, winnen en de finale was binnen. Onze jongens begonnen dan ook voortvarend aan de wedstrijd. Met Pol aan service trokken ze meteen hard van leer en de Waaslanders keken al snel tegen een berg aan. Via 2-6 stormde Duvel door naar 4-11. De kloof was meteen geslagen en onze jongens losten hun greep op de wedstrijd niet meer. Gimm-E kreeg de ene na de andere aanval om de oren en moest ook de nodige bloks en aces slikken, met een 15-25 tot gevolg.

Gimm-E toonde een heel ander gelaat in de tweede set. Puurs liep nog wel uit naar 4-6 via stevig aanvalswerk van Thibaut, killblocks van Pol en Dries en een dropshot van Joren, maar Kruibeke ging daarna op en over onze jongens naar 8-6 door een sterke servicereeks. Dries bracht Puurs nog wel langszij vanachter de servicelijn (9-9), maar daarna leek Kruibeke wel een muur te hebben opgetrokken aan het net. Duvel vond plots geen oplossingen meer en zag hun aanvallen al te vaak gestuit worden door het sterke Gimm-E-blok. Van 15-11 ging het zo via 19-14 naar 25-16.

Een deukje in het Puurse zelfvertrouwen zou je denken, maar niets was minder waar. Gert bracht Gimm-E stevig in de problemen met zijn floatserve, waardoor Kruibeke met veel moeite de bal terug aan Puurse zijde kreeg. Duvel profiteerde optimaal en Thibaut, Dries en Maarten vonden nu wel vlot de weg naar het scorebord, 8-12. Maarten diepte de kloof verder uit met een ace en Joren stak de middenman van de tegenstander gaandeweg in zijn achterzak door hem zowel blokkerend als aanvallend te grazen te nemen, 15-21. Gimm-E zag de set uit handen glippen en stak nog een extra tandje bij. Het trok alweer zijn blokkerende muur op en kwam van 19-23 zelfs terug tot op gelijke hoogte, 23-23. Coaches Bart en Wim zagen het gevaar en grepen gepast in met een time-out, waarna onze Duvel-boys het laken toch naar zich toe trokken en er 23-25 van maakten.

De Waaslanders staan nu met de rug tegen de muur en beginnen aan een alles-of-niets offensief. Puurs houdt lang gelijke tred (9-9) en vooral libero Anton gooit lijf en leden in de strijd om de bal toch maar speelbaar te houden, maar uiteindelijk moet ook hij zich gewonnen geven, nadat Kruibeke vooral blokkerend alweer de bovenhand neemt. Ze lopen uit naar 19-13 en grijpen uiteindelijk set 4 met 25-17.

Ook in set 5 is het spanning troef en geven beide ploegen geen moerbreed toe op elkaar. Bij de kantwissel op 7-8 is nog geen van beide erin geslaagd om meer dan 1 punt uit te lopen en blijven de punten netjes over en weer verdeeld worden. Wanneer Puurs daar toch een eerste keer in slaagt, trekt de Waaslandse coach meteen aan de alarmbel, time-out bij 8-10. Duvel is niet onder de indruk en sleept ook het volgende punt in de wacht, waarop Gimm-E nogmaals zijn toevlucht zoekt in een time-out. Duvel heeft de touwtjes echter stevig in handen en kan de finale al ruiken bij 10-13. Gimm-E krabbelt echter nogmaals recht en sluipt punt per punt dichterbij. Wanneer de scheidsrechter bij 12-13 echter onbegrijpelijk de mist in gaat en een duidelijke out-bal toch in geeft, breekt de mentale veer bij Puurs. In plaats van een matchbal krijgt Duvel de gele kaart gepresenteerd en Kruibeke profiteert van de Puurse frustraties om de 5de set nog binnen te rijven met 17-15.

Alles is nu van nul te herdoen en beide partijen krijgen via een Golden Set de gelegenheid om de finaleplaats binnen te slepen. De Puurse emoties van de slotfase uit set 5 zijn echter nog niet gaan liggen. Duvel vergeet te volleyballen en schenkt Gimm-E een 4-0 voorsprong in cadeauverpakking, mede door een rode kaart aan Puurse kant. Wanneer onze jongens hun focus uiteindelijk hervinden, etaleren ze weer wat een ongelooflijke verzameling talent ze zijn. Ze knokken zich terug in de wedstrijd en brengen Gimm-E nog aan het wankelen bij 20-18, maar finaal moeten ze na bijna 2u30 toch het hoofd buigen met 25-21. Onze jongens kunnen echter met opgeheven hoofd het bekertoernooi vaarwel zeggen, zeker in de wetenschap dat de 5de set zomaar helemaal anders had kunnen aflopen. Met het talent en de vechtlust die onze jongens etaleerden, is het sowieso maar een kwestie van uitstel op weg naar komende triomfen.

01/04/2017|

Meer nieuws