Dames Gewest Kampioen!! Update fotoreportage


Fotoreportage: https://www.facebook.com/ivan.plettinckx/media_set?set=a.10210652021028984.1073741993.1001697811&type=3
Vanmiddag kregen onze Dames 2de Gewest een eerste kans om een verdiende titel en bijhorende promotie binnen te rijven, nadat ze als een pletwals door het hele seizoen waren gedenderd. Nog maar 3 ploegen waren erin geslaagd om onze Dames een punt te ontfutselen dit seizoen en dus was het vertrouwen torenhoog om ook in deze beslissende wedstrijd de ongeslagen status te vrijwaren en zich te verzekeren van de trofee. Daarvoor moesten ze voorbij Vers Fruitsap Fixit Kalmthout 3, de nummer 5 uit het klassement en dat zonder de afwezigen Laura, Caroline en Chloë.

Met een volle tribune achter zich namen de troepen van coaches Walter en Wouter meteen een uitstekende start. Ze zetten Fixit onder druk met stevig serveerwerk en die wisten van geen hout pijlen maken. Via 4-1 stond er in geen tijd 8-3 op het scorebord te blinken. Ook na de onderbreking stond er geen maat op ons jong geweld en eigenlijk kwam Fixit enkel op het bord door foutjes langs onze kant, vooral vanachter de servicelijn. Een machtig killblock van Lotte Van Dyck leek het Kalmthoutse vertrouwen helemaal te kelderen en Duvel ging helemaal in overdrive. Van 13-7 ging het in geen tijd naar 25-11 setwinst. Martha dreef Fixit tot wanhoop met indrukwekkend serveerwerk, waaronder 2 aces en een aantal ketsers waardoor de bezoekers zelden aan opbouwen toekwamen. Wanneer ze toch eens de aanvallers konden bereiken, botsten ze ofwel op een sterk blok van Lotte Van Dyck en Lotte Mertens, ofwel vonden ze libero Fleur op hun weg, die domineerde in het achterveld.en zo Lotte Van Dyck en Hanne perfect op weg kon zetten naar harde smashes mooi in het hoekje.

Wie op meer spanning hoopte in set twee kwam van een kale kermis thuis. Iris scoorde een ace en Martha en Mich domineerden aan het net met een 8-1 voorsprong tot gevolg bij de eerste TTO. Mich was nu helemaal ontketend en met enkele mooi uitgespeelde punten zorgde ze voor een 12-3 tussenstand. Een nieuw blok van Hanne smoorde een opflakkering van Fixit in de kiem en de bezoekers zagen al helemaal sterretjes na 2 aces van Lotte Van Dyck, 15-5. Kalmthout zocht en vond even rust in een time-out en sloop op kousenvoeten terug naar 15-10, tot Mich het welletjes vond en de Puurse machine weer in gang trok met een harde smash. Met ook nog een ace van haar werd de kloof weer uitgediept naar 18-10 en dat inspireerde ook haar teamgenotes, want niet veel later tekenden ook Hanne en Iris een ace aan. Martha mocht het zaakje afmaken en met een listig dropje door het midden maakte ze er 25-14 van.

Set 3 kon de verlossing brengen en onze Dames snakten duidelijk al naar de champagne, want in geen tijd stond er alweer een 6-2 voorsprong op het bord, na onder meer een ace van Lotte Mertens en een mooie aanval in de straat van Mich. Duvel leek op cruisecontrol naar de titel te zoeven, maar Fixit wou zijn huid toch nog duur verkopen. Ze imiteerden de opslagdruk en onze dames hadden het plots even niet meer onder de markt. Fixit ging op en over Puurs en plots stond er 6-8 op het scorebord bij de eerste TTO. Met een opslagmisser en aanval in het net deed Fixit zelf de voorsprong weer teniet en Lotte Mertens diepte de kloof weer ietsje uit met een aanval in het hoekje, 11-9. Fixit gaf zich echter niet gewonnen en de spanning zat plots helemaal in de wedstrijd. Beide ploegen gaven weinig toe op elkaar en dus konden ze allebei even op adem komen bij 16-15. De thuissupporters smeerden hun kelen nog een laatste keer en trommelden nog net iets harder en dat leek zijn vruchten af te werpen. Een perfecte receptie van Jente stelde Mich in staat om Duvel weer naar een 19-16 voorsprong te slagen. De scheidsrechter leek nog even een negatieve hoofdrol op te eisen door eerst een duidelijk punt van Puurs te laten herspelen en nadien een Kalmthoutse drop net naast zijn scheidsrechtersstoel te belonen met een punt, maar onze Dames lieten zich niet gek maken, ondanks de 20-19 stand. Ze dwongen de bezoekers tot een ketsbal in receptie, waarop Mich scoorde vanachter de 3-meter-lijn, Fixit zelf in de fout ging in aanval en Lotte Van Dyck de kroon op het werk zette met een fantastische knal in de straat, 23-19. Bij 24-20 zetten coaches Walter en Wouter alvast de polonaise in en na een nieuwe Kalmthoutse misser barstte het feest helemaal los.
De confetti-snippers kleurden het Puurse luchtruim en onze Dames mochten oververdiend de beker de hoogte insteken.
Na zo een dominant seizoen waren alleen een oorverdovend applaus en een welgemeende PROFICIAT op z’n plaats!
Verslag: Jasper Ledeganck

01/04/2017|

Meer nieuws