Kampioenenfeest Heren Gewest een weekje uitgesteld.

Op Volmar Ekeren kregen onze Heren Gewest een eerste van vier mogelijkheden om zich te verzekeren van het kampioenschap.
Afgevaardigden van het Gewest-bestuur waren in ieder geval al aanwezig met de bekers en medailles voor het geval dat.
Duvel begon echter nerveus aan de partij en kreeg zijn titelstress moeilijk onder controle. In een afgeladen volle sporthal, die desgevolg ook broeierig heet was, was het een op-en-top gemotiveerd Volmar dat de beste start nam. Voor het eerst sinds héél lang waren ze nog eens op één na voltallig en dat was eraan te merken. Ze maakten optimaal gebruik van hun thuisvoordeel en zetten ons stevig onder druk vanachter de servicelijn, terwijl onze jongens moeite hadden met het halve metertje opslagruimte. De passeur van Volmar kon zo in alle rust al zijn aanvallers bedienen, terwijl Duvel constant achter de feiten aanliep en niet tot zijn geliefkoosde spelletje kwam. Volmar sleepte dan ook verdiend de eerste set binnen met 25-22.

Ook in set 2 was er weinig beterschap te merken en werkte de spanning grotendeels verlammend. Volmar bleef onze heren voortdurend onder druk zetten en kwam zo geregeld in 1-tegen-1 situaties terecht, die het gretig uitbuitte. Vooral hun opposite/voorzitter was quasi onstopbaar en diepte de kloof steevast uit. Bij 21-15 leek het kalf helemaal verdronken en plots ebde de spanning weg. Duvel speelde eindelijk bevrijd en met De Wit aan service werd de achtervolging ingezet. Plots werd er zowel aanvallend, blokkerend als rechtstreeks vanuit opslag gescoord en plots stond er zowaar 21-22 op het scorebord. Een killblok en een aanval in de straat net buiten braken echter het verzet en Volmar trok de tweede set zo toch nog over de streep met 25-23.

De remonte had echter veel energie gekost en het besef dat de titelviering al zeker met een week zou moeten worden uitgesteld leek onze heren terug de benen af te snijden. De thuisploeg nam weer  de bovenhand en bouwde gestaag zijn voorsprong uit, mede doordat Duvel er maar niet in slaagde zijn foutenlast terug te dringen. Onze heren probeerden het nog wel, maar moesten uiteindelijk het hoofd buigen met 25-19 en konden niet anders dan grootmoedig toegeven dat Volmar vandaag gewoon de betere was.

De thuisploeg probeerde onze avond nog wel te redden met gratis hapjes en drankjes (waarvoor dank!) en er werd nog verbroederd tot na middernacht, maar uiteindelijk zorgden driepunters voor onze concurrenten, 2 net-niet accidenten (vol door rood tegen 120?!) , 2 alcoholcontroles, 3 mobiele flitsers en een grote kras over de hele zijkant van een spelerswagen ervoor dat we omstreeks 3u in bed konden kruipen na een avond om snel te vergeten.

Volgend weekend 25/03 krijgen we om 18u30 een nieuwe kans in een thuiswedstrijd tegen naaste belager Kokaz Kontich, waarbij een overwinning ons eindelijk die felbegeerde titel en promotie naar provinciale zou opleveren.
Alle supporters, trommels, toeters en bellen zijn dan ook van harte welkom om ons vooruit te stuwen!

Verslag: Jasper Ledeganck
 

19/03/2017|

Meer nieuws