Heren Gewest wint met 3-1 van Berchem

Heren Gewest kon thuis de voorlaatste horde nemen richting titel in een duel met Osta Berchem.
De bezoekers traden aan met enkele nieuwe gezichten ten opzichte van eerdere duels dit seizoen, terwijl ook bij de thuisploeg andere spelers de kans kregen om zich (nog) eens te bewijzen. Onder andere U-15 speler Mannaert mocht zich van in het begin uitleven als libero.

Berchem kwam duidelijk gemotiveerd het terrein op in een poging om de leider ten val te brengen en maakte het de thuisploeg knap lastig met leep aanvalswerk. Duvel zette daar uitstekend serveerwerk van De Wit tegenover en liet ook verdedigend amper een steek vallen. Beide ploegen hielden zo min of meer gelijke tred doorheen de gehele set, maar in money-time bezweek Osta uiteindelijk onder de druk. Bij een 24-24 stand gingen de bezoekers in de fout van aan de servicelijn en Duvel liet zich de kaas niet meer van het brood eten, 26-24.

Het begin van de tweede set was er een om snel te vergeten. Zowel receptioneel als aanvallend werd er veelvuldig in de fout gegaan, waardoor Berchem niet eens zoveel moest doen om via een 0-9 stand door te stoten naar 2-12. Duvel toonde echter karakter en gooide enkele frisse krachten in het strijdgewoel. De inbreng van Lauwers en Leemans zorgde voor de broodnodige defensieve stabiliteit zodat Puurs aanvallend nu wel het verschil kon maken. Stap per stap dichten ze de kloof en bij een 20-21 stand leek de complete ommezwaai in de maak, maar enkele dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen zorgden voor concentratieverlies en daaruit voortvloeiende persoonlijke fouten. Osta sleepte zo de tweede set in de wacht met 22-25.

De Duvel-boys waren wakker geschud en gingen helemaal in overdrive toen de sfeer tussen beide ploegen wat bitsiger werd. De verbale plaagstoten vlogen over en weer en dat inspireerde vooral Beuckelaers en Verheyden. Beide heren hamerden hun frustraties weg en de bezoekers zagen sterretjes door enkele snoeiharde smashes. Ook Debaus kwam regelmatig op het scorebord met een combinatie van uitstekende plaatsballen en stevige uithalen. Doordat ook de servicedruk gevoelig hoger lag dan in set twee, cruiseden onze Heren na anderhalf uur volleybal naar een vlotte setwinst, 25-13.

Berchem wist ook in de vierde set van geen hout meer pijlen maken en keek al snel tegen een 12-1 achterstand aan tegen een ontketend Puurs, dat zo al zijn 14 spelers minuten kon gunnen. Ook de (nog) jonge(re) invallers stonden meer dan hun mannetje en sleepten zo de vooropgestelde driepunter over de streep, 25-21.

Met nog 4 speeldagen te gaan telt Duvel nu 50 punten, 11 meer dan Tesla Lint, Volmar Ekeren én Mavoc Mechelen en 13 meer dan Kokaz Kontich, dat nog een match te goed heeft. Duvel krijgt zo de kans om zich volgende week op het veld van Volmar Ekeren, gedeeld 2de in de stand, te verzekeren van het kampioenschap.
Afspraak met de geschiedenis (Eerste titel voor een herenploeg sinds de fusie) volgende week 18/03 om 20u30 in het Koninklijk Atheneum Ekeren, Pastoor de Vosstraat 19, 2180 Antwerpen!

Wedstrijdverslag: Jasper Ledeganck
 

13/03/2017|

Meer nieuws