Heren Gewest bijna kampioen!

Heren Gewest kende tot hier toe een uitstekende februari-maand.  Na de felbevochten zege in de topper tegen VC Tesla Lint won het met 0-3 bij Bravoc Ranst en Hellvoc 6 en thuis ging Wavoc ook met 3-0 cijfers voor de bijl. Ook de bekerfinale werd binnengehaald met een zoete overwinning tegen datzelfde Wavoc . Bovendien lieten de eerste achtervolgers met de regelmaat van de klok punten liggen en dus konden onze heren met een gerust gemoed de partij tegen Pitzemburg Mechelen aanvatten.

Door de vele afwezigen vielen er weinig knopen door te hakken voor coach Vandeperre. Nadat last-minute de tweede middenman ook nog afzegde, was er toch even wat denkwerk vereist. Uiteindelijk werd beslist om de passeur in kruis te zetten met de middenman en een extra hoekspeler op te stellen. Zo was er op de bank enkel een reservepasseur te bespeuren.
Voor extra stress zorgde dat allerminst. Met Van Poel aan service stoomde Duvel meteen naar een 8-0 voorsprong bij de eerste TTO. Ook na de korte onderbreking bleven onze Heren doorduwen en de eerste set werd vlot binnengehaald met 25-4.

In de tweede set sloop er enige nonchalance in de ploeg en werden er ook enkele zaken vanop training uitgeprobeerd in wedstrijdsituaties. Doordat Pitzemburg ook stilaan onder stoom leek te komen, was de partij nu een stuk evenwichtiger. In money-time stelde Duvel echter wel orde op zaken en won al bij al comfortabel met 25-19.

Ook in de derde set werden volop zaken ingestudeerd, wat leidde tot een hogere foutenlast. Eens te meer bleef Pitzemburg zo lange tijd in het spoor van onze heren, tot het moment van de waarheid weer daar was. Er werd weer een tandje bijgestoken in het slot van de set en de kloof werd zo relatief vlot geslagen, 25-21.
Later op de avond kwam dan ook nog het nieuws binnen dat zowel Kokaz Kontich als VC Tesla Lint puntenloos was achtergebleven, wat er voor zorgt dat onze heren nog 5 punten nodig hebben om de titel binnen te rijven.

Op 11 maart komt Osta Berchem op bezoek en kunnen we alvast proberen de voorlaatste horde te nemen.
Supporters op post!

Verslag: Jasper Ledeganck
 

27/02/2017|

Meer nieuws