Vlotte winst Heren Gewest tegen Bravoc Ranst

Heren Gewest traden vanmiddag aan bij hekkensluiter Bravoc Ranst.
De thuisploeg was nog puntenloos en had in de voorgaande wedstrijden slechts 1 set winnend weten af te sluiten. Coach Vandeperre was dus beducht voor onderschatting en zette de boel vooraf op scherp.
Door het drukke programma kregen de spelers die de voorbije wedstrijden minder aan bod waren gekomen vandaag de kans om wedstrijdritme op te doen en hun kunnen te etaleren. Dat de boodschap was aangekomen bleek al snel, want in geen tijd konden de Duvel-boys met een 1-8 voorsprong gaan rusten. Door het overwicht kon de wedstrijd gebruikt worden als doorgedreven training voor de halve finale van de beker komende donderdag, met de nadruk op combinaties met de aanvallers en het inoefenen van een verhoogde servicedruk. Dit had evenwel tot gevolg dat er weinig rally’s te zien waren en bij 10-25 konden beide ploegen wisselen van kant.
Zelfde spelbeeld in de tweede set, al duurde het door de hoge foutenlast nu iets langer voor er een kloof kon worden geslagen. Tot de eerste time-out bleven beide ploegen relatief gelijke tred houden (8-7) maar toen vonden onze heren nog een extra vitesse. De thuisploeg kwam er plots niet meer aan te pas en in geen tijd ging het naar 14-25.
Ook in set 3 meer van hetzelde. De thuisploeg kreunde onder de servicedruk en kwam niet tot combinaties. Toen ze na een frommelpunt “Dit is pas volleybal” inzetten, liet het antwoord niet lang op zich wachten. Setter Van Poel negeerde voor 1 keer de instructies om shoot te spelen met de middenman en bood de bal op een dienblaadje aan voor De Wit op positie 2. Met een mokerslag in de straat binnen de driemeter verstomden de gezangen aan de overkant van het net al snel. Freewheelend bleven onze heren de combinaties uit hun mouw schudden, om nog binnen het uur de douches alweer op te zoeken, 14-25 en 0-3 in sets.
Met deze vlotte overwinning kunnen onze heren alvast met het nodige vertrouwen uitkijken naar het tweeluik tegen Wavoc, met eerst de halve finale van de beker komende donderdag om 20u, om twee dagen later op zaterdag de Waverse gasten nog een keer te ontvangen, dit maal om 16u30.
Beide wedstrijden vinden plaats in de vertrouwde Vrijhals, dus supporters op post!

Wedstrijdverslag Jasper Ledeganck
 

28/01/2017|

Meer nieuws