Heren Gewest winnen "Topper van het weekend" tegen Tesla Lint Update wedstrijdverslag

21 januari - wedstrijdverslag Jasper Ledeganck

Het stond in de sterren geschreven dat de wedstrijd tussen onze Heren Eerste Gewest en die van Tesla Lint VC er een zou worden op het scherpst van de snee. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een explosieve cocktail van te maken: De nummers 1 en 2 uit de competitie, een pittige voorgeschiedenis ,met 3-2 winst vorig jaar in de bekerfinale na een 0-2 achterstand en een zeldzame 3-2 nederlaag in de heenronde, de nodige animo over en weer op social media en de talrijke opkomst van beide supportersclans, allebei gewapend met trommels en gesmeerde kelen.

Tesla opende wel de score via een blok-out, toch was het de thuisploeg die het best aan de partij begon en het tempo dicteerde. Vooral de beloftevolle De Wit was alomtegenwoordig in de beginfase. Met een krachtige smash en 2 opeenvolgende aces bracht hij een 6-2 voorsprong op het bord. Kapitein-ad-interim Beuckelaers zorgde met een kanonskogel en een killblock dat die 4-punten-kloof ook bij TTO 1 nog in stand was, 8-4.

Spelverdeler Van Poel kreeg de ballen op een dienbladje aangereikt door het gouden receptie-duo Coppieters-Leemans en had alle tijd en ruimte om zijn aanvallers vrij te spelen. Debaus etaleerde zijn hang-time, De Wit bezorgde de straatverdediger een bronchitis met een pegel diep langs de lijn en Verheyden overpowerde het tweemansblok in het midden. 11-6 en geen vuiltje aan de lucht.  Lint leek de stress van de beginfase echter stilaan overboord te gooien en begon steeds beter mee te spelen, terwijl langs Duvel-kant iets te vaak in de fout werd gegaan, vooral van aan de servicelijn. De tussenspurt van Tesla trok hen zo wel meteen weer in de race, met een 11-10 tot gevolg. Ondanks het betere aanvalswerk van Beuckelaers en tweemaal De Wit voelde coach Vandeperre zich genoodzaakt tot een dubbele wissel bij een 15-15 stand. Invallers Rousseau en Deloose konden echter niet verhinderen dat Lint de tweede time-out naar zich toetrok met 15-16.
Duvel leek even van slag en Tesla duwde door tot 15-18. Een donderpreek van coach Vandeperre later zat het vuur er echter weer in alle hevigheid in en Debaus sleurde de Duvelboys weer bij, 18-18. De opflakkering was echter maar kortstondig en via 22-18 stoomde Lint door naar 22-25 setwinst, 0-1.

Onze heren wisten wat hen te doen stond, maar eenvoudig beloofde dat niet te worden. De bezoekers trokken de lijn gewoon door en stoomden al snel via een 1-4 voorsprong naar 5-8 bij de 1e TTO. Bij 8-11 trok coach Vandeperre vol de kaart van de ervaring met de inbreng van setter Deloose, maar direct resultaat leverde dat niet op.

Bij 11-16 had coach Vandeperre even de tijd om het heilige vuur weer aan te wakkeren.  Daar waar de kopjes vroeger al wel eens durfden te gaan hangen, bleef het geloof in eigen kunnen nu stevig overeind. Puntje per puntje probeerden onze jongens de kloof te verkleinen. Bij een 18-20 stand werd Rousseau ingebracht voor de opslag en hij lukte meteen een ace. De stress sloeg toe bij de bezoekers wat zelfs resulteerde in een gele kaart bij 21-21. Libero Leemans redde op miraculeuze wijze een gemaakt punt met de voet en verhinderde zo een mogelijke doodsteek, want in plaats van 21-23 gingen de bezoekers in de herneming in de fout en stond de 22-22 op het bord. Dat het nu alle kanten op kon bewees de volgende rally.  Na een netoverschrijding of 8 vond middenman Debaus het echter welletjes en hij hamerde de bal voorbij het hulpeloze blok. Het mentale voordeel lag nu bij Puurs en ook Dame Fortuna koos de kant van de Rood-Zwarten. De ingevallen De Wit kreeg na alweer een eindeloos lange rally de bal toegespeeld op positie 4 en liet via een diagonaal rolshot over quasi driekwart van de lengte van het net de bal netjes in het hoekje neerploffen buiten het bereik van de weerloos graaiende Lintse handen, 24-22. Tesla werkte beide setballen weg, maar een opslagmisser langs hun kant stelde De Wit in staat om de 2de set  uit te serveren met een ace, 26-24 en 1-1 in sets.

Nu was het Duvel dat op hetzelfde elan wist door te gaan, terwijl Lint aangeslagen leek. Na enkele fouten aan bezoekende kant en Verheyden die domineerde aan het net stond het al snel 6-2. Met gerichte strakke services in het achterveld werden de Lintse speerpunten monddood gemaakt door hen ver naar achteren te dwingen. De bezoekende passeur zag zijn opties daardoor fel beperkt en de daaropvolgende smashes stierven meermaals een stille dood in de grijpgrage armen van de Puurse muur Beuckelaers-Verheyden-Debaus. Met ook nog het secure aanvalswerk van ervaren rot Coppieters, die steevast het bezoekende blok in zijn voordeel benutte, was het kalf al snel helemaal verdronken voor de bezoekers, zeker gezien het wonderbaarlijke opkuiswerk van libero Leemans, die keer op keer belette dat de schwung er terug zou kunnen inkomen bij de gasten. Beuckelaers zette de revival van de Klein-Brabanders nog wat extra in de verf door de set binnen te rijven met een harde knal, 2-1 in sets en Duvel onder stoom.

Ook in de vierde set voerde de thuisploeg de boventoon. Vooral Debaus dirigeerde Duvel meteen naar een 15-10 voorsprong door vanaf de servicelijn de bezoekers keer op keer in de fout te dwingen. Tesla vond geen oplossingen en begon zich meer en meer te frustreren. Ondanks dat ze nog even dichterbij slopen, 19-16, waren onze heren niet van plan om nog een duimbreed toe te geven. Ze beperkten zich tot secuur verdedigen en lieten de bezoekers hun eigen graf delven door hen keer op keer in de fout te dwingen, 25-19 en 3-1 in sets.

Met deze felbevochten overwinning onderstrepen de Duvelboys nogmaals hun titelambities en slaan ze meteen ook Lint grotendeels uit koers. De bezoekers kijken nu al tegen een achterstand aan van 4 punten, met een match meer gespeeld. Eerste achtervolger Kokaz Kontich volgt nu op 4 punten, Mavoc Mechelen op 5. Volgende week moet Puurs op bezoek bij laagvlieger Bravoc Ranst, de week daarop ontvangt het Wavoc Waver tot twee keer toe thuis. Op donderdag 2 februari om 20u voor de halve finales van de beker, 2 dagen later om 16u30 in competitieverband. We hopen de supporters dan ook in even grote getalen terug te zien want…
U WAS WEER GEWELDIG! Merci!

Fotoreportage Wim Van Poel: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.10154273441388310&type=1

Wederom een belangrijke strijd in het kampioenschap tussen de huidige leider (VC Duvel Puurs) en de nummer twee (Tesla Lint VC).
Bij winst kunnen de Duvelboys de competitie in een zo goed als definitieve plooi leggen.
Bij verlies ligt het kampioenschap en de bijhorende promotie naar Provinciale opnieuw volledig open..
Oproep aan alle supporters!!
Kom ons aanmoedigen met trommels en toeters zodat we revanche kunnen nemen voor het 3-2 verlies uit de heenmatch!
Be there!!
Wedstrijd start om 16u30 in sporthal Vrijhals!!

15/01/2017|

Meer nieuws