Jongens U17 eindigen 5de in Champions League kwalificatie tornooi

Op 27/12/2016 speelden onze jongens U17 het Champions League kwalificatie tornooi in eigen zaal.
We weten dat onze jongens op zo'n tornooi wel eens last hebben met de eerste set van de dag ('wakker worden') en het thuisvoordeel zorgde er niet voor dat het deze keer anders was. Het op papier zwakkere Torhout zorgde dat Puurs zowel in receptie als verdediging niet tot opbouw kwam en nam vlotjes de eerste set (15/25). Puurs speelde een sterkere tweede set en kon de gehele setduur Torhout op achterstand houden en zo 25/18 winnen. In de beslissende derde set kwamen de fouten uit de eerste set weer naar boven: receptie/opslag/verdediging waren onvoldoende met als gevolg 13-15 en 1/2 verlies.
Coach Bart wist toen dat kwalificatie niet simpel zou zijn want de tweede match tegen Gimm-E moest gewonnen worden. Gimm-E speelde een pak sterker dan Torhout en al snel zag Puurs de kwalificatie aan zich voorbij gaan met 0-2.
De namiddag bracht dan een troost-match tegen Genk voor plaats 5 of 6: hier lieten onze jongens dan weer wel zien dat ze wel degelijk mee kunnen en maakte Genk geen schijn van kans: opslagdruk, een beter draaiende receptie en het betere hamer-werk zorgden voor makkelijk 3-0 winst maar toch een dag met weinig voldoening...
Hopelijk was dit een goede wake-up call voor het 2-daags Steengoed tornooi in Maaseik dat morgen start...
Het kwalificatie tornooi werd uiteindelijk gewonnen door Gimm-e zonder setverlies gevolgd door: Torhout (2de) , Lizards (3de), Noliko (4de), Puurs (5de) en Genk (6de). De eerste vier spelen mee de manches volgende week in Zoersel.
Verslag + Foto's: Wim Van Poel
Link foto's: https://www.facebook.com/groups/vcargexduvelpuurs/?fref=ts


 

28/12/2016|

Meer nieuws