Heren Gewest winnen "Topper van het weekend" tegen Mavoc Mechelen

Afgelopen weekend stond Heren 2 voor een lastige klip op weg naar het periodekampioenschap.  Het ervaren team van Mavoc Mechelen, met vele anciens die zijn afgezakt uit hogere reeksen, beloofde als tweede in de stand, met amper 2 punten achterstand, een geduchte tegenstander te zijn. Bovendien vertoefden veel van onze spelers de afgelopen weken achter hun schoolboeken en helaas niet op het trainingsveld. Aan het talrijk opgekomen publiek de eer om deze negatieve impact te helpen voorkomen, met trommels en toeters in de aanslag.

Mavoc etaleerde zijn ervaring echter meteen van bij de start. Met de nodige block-outs en tipballen en sterk positioneel spel liepen ze uit naar een 1-5 voorsprong wat coach Vandeperre al meteen tot een eerste time-out dwong.  De thuisploeg reageerde en sloop terug naar 4-5, maar door teveel individuele fouten kon Mavoc uiteindelijk toch behoorlijk comfortabel gaan rusten, 5-8.

Ook na de break hetzelfde spelpatroon, met een slordig Duvel tegen een uitgekookt Mavoc, wat resulteerde in een 6-12 achterstand. De thuisploeg wisselde nog de halve ploeg, maar zou de kloof nooit meer kunnen dichten en verloor uiteindelijk met duidelijke cijfers de eerste set, 16-25.

De ingevallen wisselspelers kregen het vertrouwen van coach Vandeperre en met maar liefst vier wijzigingen in de ploeg ten opzichte van de eerste set herstelden onze heren het evenwicht. Het aantal eigen fouten werd fors teruggedrongen en de bezoekers lieten zich nu wel op enkele schoonheidsfoutjes betrappen. Vooral de zeer sterk ingevallen Rousseau bezorgde de Mechelaars kopzorgen en sleepte met zijn listige aanvalswerk een 1-1 stand uit de brand, 25-23.

Ondanks een overdaad aan persoonlijke fouten in het begin van set 3, hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht, 6-8. Sterk receptioneel werk van libero Leemans stelde de thuisploeg in staat om aanvallend het verschil te maken, waardoor ze zich naar een 10-9 voorsprong knokten. Om beurten kwamen de teams nu tot scoren, wat resulteerde in een logische 16-15 bij de 2e TTO. Geen van beide ploegen slaagde erin om het verschil te maken op eigen service en dus bleef het ontzettend spannend tot het eind, 22-22. Mavoc schakelde op het cruciale moment een versnelling hoger en draaide de situatie nu om, 23-24 en Duvel met het mes op de keel. Na een lange rally trok de net ingevallen kapitein Lauwers de thuisploeg over dit dode punt heen. Eerst werkte hij de setbal weg met een harde smash, waarna hij een slechte receptie bij de bezoekers kon afslaan, 25-24. Een killblock van het duo Beuckelaers-Verheyden bezegelde uiteindelijk finaal het lot van de bezoekers, 26-24 en 2-1 in sets.

Mavoc had weinig zin om onze jongens de drie punten cadeau te doen en begon voortvarend. Het sleepte in no-time een 1-5 voorsprong uit de brand. Rousseau werd ingebracht om het tij te keren en scoorde meteen een belangrijk punt voor het vertrouwen. De thuisploeg leek verlost te zijn van de last op zijn schouders en Debaus, die bij wijlen boven de opponenten uit torende, zorgde met een serie harde smashes en killblocks voor een 8-7 voorsprong. Mavoc leek het noorden even kwijt en kwam niet meer tot zijn gebruikelijke combinaties. Een strakke opslag van Verheyden dwong de libero van de oppositie in de fout, 16-13 bij de 2de TTO.

Mavoc bleef echter aandringen en kwam met enkele lepe ballen langszij, 18-18. Met ook nog de vocale steun van onze Liga-ploeg (waarvoor onze dank), waren onze jongens nog gebrander om de 3 punten thuis te houden. Zowel Rousseau als Beuckelaers omzeilden knap het blok met enkele rake smashes en Van Poel deed er nog een ace bovenop. Na alweer een killblock van het duo Beuckelaers-Verheyden kreeg Duvel een eerste matchbal, 24-20. Mavoc werkte deze nog weg met een knappe aanval die tegen het dak werd verdedigd, maar Rousseau bekroonde zijn uitstekende wedstrijd met een harde aanval diep in de lijn, 25-21 en 3-1 winst voor Duvel. Hiermee kunnen zij met de virtuele leidersplaats op zak aanschuiven aan de kerstdis, met 2 punten achterstand op koploper Lint, dat reeds 2 matchen meer gespeeld heeft.

Wij verwelkomen onze supporters graag bij onze volgende thuiswedstrijd, zaterdag 07/01 om 15u30 in zaal De Kollebloem voor de kwartfinale van de beker tegen Osta Berchem. In de tussentijd willen wij iedereen graag een zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar toewensen, zodat we in 2017 als 1 geheel de lijn kunnen doortrekken. Tot dan!

Verslag: Jasper Ledeganck
 

22/12/2016|

Meer nieuws