Heren Gewest winnen topper tegen Volmar Ekeren met 3-0 - Update wedstrijdverslag

Onze Heren Gewest-ploeg kon een gouden zaak doen door de topper tegen leider Volmar Ekeren (1 punt voorsprong maar met een match meer gespeeld) winnend af te sluiten.
Het talrijk opgekomen publiek, met de nodige trommels en toeters in de aanslag, stond dan ook te trappelen van ongeduld voor aanvang van de wedstrijd, maar werd tijdens het wachten alvast getrakteerd op een mooie primeur, met name de gloednieuwe outfits.

De openingsminuten kondigden alvast veel goeds aan. Met enkele langdurige rally’s en hoogstaand volleybal langs weerszijden van het net was vooral het publiek de grote winnaar. Beide teams hielden elkaar perfect in evenwicht tot 6-6, maar na een nieuwe lange rally in het voordeel van Duvel en een rake drie-meter-aanval van Ledeganck kon de thuisploeg toch met een lichte voorsprong gaan rusten bij de eerste TTO, 8-6.
Een ace van Ledeganck en een killblock van Debaus zorgden voor enige ademruimte bij de thuisploeg, die duidelijk enorm gedreven waren en moesten waken voor overconcentratie. Maar het waren de bezoekers die zo stilaan moedeloos werden doordat ze geen oplossingen vonden op het gevarieerde spel van setter Van Poel. Het jonge talent verdeelde en heerste, blockte af en scoorde ook nog eens met een prachtige plaatsbal, 13-7 en meteen reden voor bezinning tijdens een time-out voor de bezoekers uit Ekeren.
De bezoekers haalden even verse energie uit de break en kwamen terug tot 14-10, maar met twee machtige middenaanvallen ontnam Verheyden hen terug de illusie tot een snelle terugkeer en sleepte zo ook de tweede TTO binnen, 16-10.
De thuisploeg bleef ook nadien de wet dicteren en Beuckelaers achtte zijn moment gekozen. Tweemaal zagen de bezoekers iets voorbij zoeven nog voor ze met de ogen konden knipperen en dus stond het in een mum van tijd 19-11. De thuisploeg loste de greep op zijn opponent niet meer en Lauwers besliste met een spijkerharde smash de eerste set, 25-15.

De openingsfase van de tweede set kende een gelijkaardig scoreverloop dan de eerste, met twee ploegen die er vol voor gingen en weinig fouten maakten. De wedstrijd leek even in het voordeel van de bezoekers te kantelen, maar de thuisploeg corrigeerde het euvel snel door de opslagdruk nog wat te verhogen. Beuckelaers dwong de bezoekers met twee staalharde sprongopslagen evenveel keer in de fout en ook bij de volgende punten kwamen de bezoekers niet meer aan opbouwen toe, 8-6.
Volmar maakte echter minder fouten dan in de eerste set en dus hielden beide ploegen gelijke tred tot 11-11. Ook na stevig aanvalswerk van Lauwers en Beuckelaers bleef het verschil bij de tweede TTO beperkt tot het absolute minimum, 16-15.
De thuisploeg besefte het gevaar en stak nogmaals een tandje bij. De Ekerse defensie had de nodige moeite om de float-services van Ledeganck onder controle te krijgen en de Duvelboys lieten deze gekregen opportuniteiten niet liggen. Debaus ramde één van de simpel overgespeelde ballen net achter de drie-meter-lijn van de oppositie en verzekerde Puurs daarmee van een toch iets geruststellendere 21-18 voorsprong. Lauwers met een prachtige tipbal en Verheyden en Beuckelaers met het stevigere aanvalswerk zorgden voor de definitieve kloof, waarna laatstgenoemde het enig mooi afmaakte met een nieuw killblock, 25-20.

Coach Van de Perre waarschuwde zijn manschappen voor zelfgenoegzaamheid in set 3 en zijn boodschap was duidelijk aangekomen. Mede door de nog steeds toestromende supporters begon de thuisploeg meteen met het mes op de tanden en Van Poel en Lauwers sloegen een eerste kloofje met hun opslag. Aanvallend bleven de Duvelboys ook foutloos, terwijl de bezoekers hun tanden stuk beten op de defensieve organisatie van Puurs. Wanhopig probeerden ze de bakens te verzetten, maar namen daarbij vaak te grote risico’s met een hoge foutenlast en een 8-4 tussenstand tot gevolg.
Een stevige smash door het midden van Debaus en een killblock van kapitein Lauwers leken de thuisploeg helemaal een gerust gemoed te bezorgen, tot jonge god Debaus even voor paniek zorgde. De sierlijke middenman zeeg neer na een contact met setter Van Poel, maar na een korte onderbreking kon hij zijn wedstrijd gelukkig verderzette. Hoewel de bezoekers alles uit de kast haalden om de ballen van de grond te houden, tot zelfs hun hoofd aan toe, kregen ze maar geen vat op het gevarieerde aanvalsspel van de thuisploeg. Wanneer ze dan toch een keer aan opbouwen toekwamen, stuitten ze al te vaak op de indrukwekkende muur Verheyden-Beuckelaers. Lauwers etaleerde de overmacht door zijn opslag mooi in het hoekje te laten neerploffen, 16-8.
Leider Ekeren drong, met de hulp van de scheidsrechter, nog even aan, en scoorde de volgende 3 punten, maar onze heren waren niet meer van plan zich de kaas van het brood te laten eten. Met een nieuwe tussensprint via Ledeganck van aan de serviceline stormden ze door naar 23-13. Met een opslagmisser bezegelden de bezoekers hun eigen lot, 25-16 en 3-0 winst voor VC Duvel Puurs.

Heren Gewest komt zo alleen op kop van het klassement, met 2 punten voorsprong op Mavoc Mechelen dat in de eerstvolgende thuiswedstrijd, op 17/12 om 17u30 op bezoek komt.
Onze supporters zijn dan ook van harte welkom om ons opnieuw naar de overwinning te schreeuwen/trommelen/toeteren/… in dit nieuwe duel om de leidersplaats en zo samen met ons de winterstop en kerstperiode feestelijk in te duiken.

Wedstrijdverslag Jasper Ledeganck

Alle foto's van Wim Van Poel kan je bekijken op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.10154090051528310&type=1

20/11/2016|

Meer nieuws