Wedstrijdverslag Osta Berchem - Heren 1ste Gewest: 1 - 3

Na een korte trainingsweek, met donderdag de vermoeiende maar geslaagde derde editie van de Kwistet-kwis in de benen, trokken Heren Gewest naar de bijzonder kille sporthal ’t Rooi waar ze het opnamen tegen Osta Berchem.Het beloofde vooraf al een lastige verplaatsing te worden, niet zozeer door de kwaliteit van de tegenstander, 9de in het klassement met 6 punten uit 6 wedstrijden, maar wel door de omstandigheden waarin moest gespeeld worden: 20u30, bijzonder kille zaal waarbij enkele spelers zich zelfs genoodzaakt zagen op te warmen met hun winterjas aan, het nageslacht van de tegenstrevers die onze opwarming probeerden te verstoren met ongepaste intermezzo’s, lampen met een positionering en felheid als zaten we in een tandartsstoel en een hoeveelheid zand op het veld waar de gemiddelde woestijn jaloers op zou zijn. Gelukkig konden ze zich toch wat verwarmen aan hun trouwe publiek dat tandenklapperend de sfeer verzorgde.

De eerste set begon aardig, met opslagdruk van Deloose en enkele fraai geslagen plaatsballen namen ze het heft in handen, met een 5-8 voorsprong bij de eerste TTO tot gevolg.  Na een keiharde middenaanval van Verheyden en een ace van Debaus zakte de concentratie echter even weg.  De thuisploeg maakte dankbaar gebruik van de situatie en ging zowaar in één ruk op en over Duvel naar 15-13. De inbreng van setter Van Poel voor Deloose brak het ritme van de thuisploeg, met een opslagfout tot gevolg. De tweede TTO was desondanks voor de thuisploeg met 16-14.

Enkele provocaties aan het adres van opposite Beuckelaers later, snoerde die laatste hen meteen vakkundig de mond. Een killblock en enkele beruchte uithalen van zijn linkse voorhamer later stond het scorebord weer in het voordeel van de Duvel-boys. De sterk serverende Van Poel dwong de thuisploeg herhaaldelijk in de fout en uiteindelijk tekende de thuisploeg zelf met een zoveelste opslagmisser zijn eigen doodvonnis, 21-25.

In de tweede set gingen de bezoekers door op hun elan en bleef de schade bij de 1e TTO vooral door slordigheden langs onze kant beperkt tot 5-8. Tijd voor Van Poel om zijn opslagkanon nog eens boven te halen en de kloof nog wat uit te breiden. Kapitein Lauwers wou duidelijk niet onderdoen en toverde maar liefst 3 opeenvolgende aces uit zijn mouwen, waarna het kalf voor de thuisploeg helemaal verdronken bleek, 17-25.

De bijzonder ruime kern van Heren Gewest, ook tegen Berchem weer 13 man sterk, gaf selectieheer Van de Perre de ruimte om te roteren tijdens set 3. De vriestemperaturen in de zaal maakte het de onderkoelde invallers echter niet eenvoudig. De start was nog wel goed, met een 6-8 voorsprong tot gevolg, maar de koude spieren én vooral vingers hadden moeite met de onberekenbare ballen die van aan de warmgedraaide overkant van het net werden afgevuurd. De 2de TTO ging dan ook met 16-14 naar de thuisploeg. Onze jongens knokten zich nog wel terug in de set maar het geluk en de scheidsrechterlijke beslissingen draaiden plots uit in het voordeel van de thuisploeg. Via meerdere afgeweken ballen op het net leden de Klein-Brabanders pas hun vierde setverlies van het seizoen, 25-21.

Na een nieuwe serie wissels was het terug zaak van even gerodeerd te raken. De thuisploeg, gedragen door het vertrouwen van de setwinst, nam met enkele rake sprongopslagen de bovenhand en sloeg meteen een kloof, 4-0. Na enkele rally’s sloeg de motor wel weer aan bij onze heren en een nieuwe opslagserie van kapitein Lauwers zorgde via 5-7 voor een 7-8 stand bij de 1e TTO.
De thuisploeg leek even van slag want in geen tijd ging het naar 7-14, na sterk serverend werk van Verheyden, die ervoor zorgde dat de bezoekers of in de fout gingen, of na een eenvoudige freeball de bal op hun sloefen terugkregen.  Met een nieuwe ace, ditmaal van Beuckelaers, stond de 8-16 tussenstand op het bord bij de 2de TTO.
Match beslist zou je denken maar het venijn zat nog in de staart. Onze heren bezondigden zich eraan mee te spelen met het holder-de-bolder volleybal van de thuisploeg en betaalden dat cash. Plots stond er 22-22 op het scorebord. Een cruciale opslagmisser bij de thuisploeg zorgde ervoor dat Ledeganck de partij kon uitserveren, waarbij Debaus met een machtig killblock de 1-3 einduitslag vastlegde, 22-25.

De Duvel-boys nemen zo, na een snel te vergeten wedstrijd, de broodnodige 3 punten mee huiswaarts en blijven zo tweede in het klassement, op 1 punt van leider Volmar Ekeren, maar met een wedstrijd minder gespeeld. Volgende zaterdag om 16u30 kampen de beide ploegen in een rechtstreeks duel om de leidersplaats. Onze heren zullen dat overigens in stijl doen, met een volledig nieuwe uitrusting.

Supporters op post!
 

16/11/2016|

Meer nieuws