Dames Gewest winnen topper tegen Wommelgem

Op zaterdagnamiddag vertrokken we met de Dames Gewest richting Wommelgem.
Geen gemakkelijke verplaatsing als je weet dat je Wijnegem Shopping Center links moet laten liggen  :-)
Maar goed "Den Topper" was nu eenmaal prioriteit.
Inzet: de eerste plaats in het klassement.

Beide ploegen waren nog ongeslagen, maar aangezien Wommelgem op dat moment een hoger puntentotaal in de voorgaande wedstrijden liet optekenen, bezette de thuisploeg de koppositie. De uitslag van deze wedstrijd zou bepalen wie voortaan alleen het klassement zou aanvoeren.
Het beloofde dus zeker en vast een spannende match te worden.
Hoewel, misschien ook wel niet, want onze voorbereiding was verre van ideaal te noemen. We hadden enkel op dinsdag en woensdag kunnen trainen, maar op geen van beide trainingen waren we voltallig. Dit kwam onder andere door lichte blessures of schoolomstandigheden, enz..
Donderdagavond hadden we dan ook nog de quiz. Die kon wel tellen als leuke teamactiviteit, maar vroeg in ons bed was dan ook een utopie.
En alsof dat nog niet genoeg was konden we op vrijdag ook nog eens niet trainen omdat de sporthal gesloten was.
Nu zoals gewoonlijk waren we goed op tijd aanwezig in de sporthal, een uur voor de wedstrijd was er zelfs nog geen tegenstander te bespeuren, laat staan dat er al een net of palen stonden.
Maar goed drie kwart voor de wedstrijd begonnen we dan maar aan onze opwarming. Ondertussen werd er stilaan een net opgebouwd. "Oef... we zitten dan toch in de juiste sporthal", viel er van vele gezichten af te lezen.
Stillaan betraden ook de eerste tegenstandsters de sporthal en velen waren ook verbaasd dat wij al met de opwarming gestart waren, terwijl dat zij nog de knop van de verwarming aan het zoeken waren want de temperatuur in de sporthal was op dat moment kouder dan buiten.
De eerste set begon zeer goed voor Puurs. Vrijwel onmiddellijk konden we een snelle kloof slaan. De eerste TTO zorgt dan ook voor een 5-8 voorsprong.
Deze voorsprong konden we ook nog vasthouden tot de tweede TTO. Maar toen begon onze motor toch even te sputteren. Door enkele communciatiefouten in receptie en free-ballen, werd het plots 22-20 in het voordeel van Wommelgem.
Tijd dus voor een time-out en dit leverde dan ook het gewenste resultaat op!
De Dames lieten zien dat we in money-time echt wel foutloos kunnen spelen, want in geen tijd stond er een winst van 22-25 op het scorebord.
Op naar set 2 dus. Hierin namen we opnieuw een goede start, dankzij ondermeer enkele rake opslagen van Chloë en Hanne bouwden we al snel een voorsprong van 15-6 bij elkaar. Het talrijke publiek in het bezoekersvak zag nu wel dat het goed was. Onze aanhang was trouwens ruimschoots in de meerderheid om de meisjes in deze topper in de juiste richting te schreeuwen.
Deze voorsprong gaven we niet meer uit handen en dus was de 0-2 een feit.
Bij de start van set 3, moest het team dan zonder coach Wouter verder, want die moest vertrekken naar een andere topper in Achel, waar ook de Liga B het zou opnemen voor een mogelijke eerste plaats in het klassement. (Deze wedstrijd werd jammer genoeg verloren met 3-1)
Assistent-coach Guy mocht nu dus de teugels in handen nemen om het genadeschot toe te dienen aan Wommelgem en dit gebeurde ook. We wonnen de derde en dus beslissende set met 19-25, waardoor de drie punten binnen waren.
Door deze overwinning nemen we nu alleen de eerste plaats over in het klassement met een bonus van 3 punten op Wommelgem en 5 op tweede achtervolger Mechelen. Tegen beide ploegen wonnen we onze verplaatsing match met 0-3 en 2-3.
Voor Puurs speelde: Van Den Eede, Van Hove, Mertens, Van Duyck, Mertens, Debrabandere en Libero Rymenans
Kwam in: Vandenberghe, Van Roy, De Schepper
Volgende week zijn we opnieuw aan de slag in onze eigen sporthal "De vrijhals" waar we het opnemen tegen Ekeren.
We zullen proberen daar om 14u30 het goede voorbeeld te geven aan de Heren uit het gewest.
Die het om  16u30 ook opnemen tegen deze club. Deze wedstrijd zal trouwens bepalen wie er in het 1ste gewest aan de leiding zal komen.
Verslag Wouter Lambrechts
 

13/11/2016|

Meer nieuws