Scholieren meisjes AD Puurs winnen topper tegen VBC Zandhoven (3-2)

In wat zich vooraf aankondigde als één van de beslissende wedstrijden om de titel in de 2de reeks van de scholieren provinciaal, hebben onze meisjes aan het langste eind getrokken.

Beide ploegen hadden voor de wedstrijd een 18 op 18 behaald. VBC Zandhoven was zelfs tot gisteren zonder setverlies, Argex Duvel Puurs had tot nu toe slechts 2 sets verloren.

De (50 à 60 !) supporters zagen een zeer boeiende en spannende match, waarbij AD Puurs met 6-1 sterk uit de startblokken kwam. VBC Zandhoven counterde echter dadelijk en via een sterke opslagreeks stond het onmiddellijk 6-7 voor.

AD Puurs kreeg maar weinig vat op de aanhoudende opslagdruk, en moest de eerste set ondergaan (16-25). Set 2 ging aanvankelijk vrij gelijk op, meestal licht in het voordeel van VBC Zandhoven, doch op 10-14 vond AD Puurs zijn sterkste opslag via Katrien Rousseau, Lien Vrijders, Lien Servaes en Liselot Jordaens. AD Puurs haalde de tweede set uiteindelijk met 25-21 binnen. De derde set ging opnieuw naar VBC Zandhoven via sterk aanvalswerk door het midden en (alweer) een toegenomen opslagdruk (20-25).

Ondanks de 1-2 achterstand liet AD Puurs zijn mentale weerbaarheid zien, en via enkele verschroeiende opslagreeksen, knap verdedigingswerk van onze libero Sofie De Pauw en erg spectaculaire middenaanvallen (Witse Beyers & Katrien Rousseau) gaf AD Puurs VBC Zandhoven lik op stuk (25-12).

Beide ploegen hadden 2 middenspeelsters van +/- 1,80 of groter, wat letterlijk en figuurlijk leidde tot een erg hoog niveau aanvals- en blokkeerwerk langs beide kanten.

De tie-break werd een echte thriller: via 3-3 werd het zelfs 4-8 bij de kampwissel voor Zandhoven, en bij 7-10 zag het er niet echt goed uit voor onze meisjes. AD Puurs bleef echter met het nodige lef spelen, en via een mooie opslagreeks van Joke Vrijders en enkele rake aanvallen kwam AD Puurs 12-10 voor. Tijdens het zenuwslopende einde ging AD Puurs iets minder in de fout, en op 14-12 knalde Katrien Rousseau haar opslag in het achterveld, met een ‘ketser’ bij VBC Zandhoven op de tribunestoeltjes tot gevolg… De lichtjes onverwachte overwinning was een feit!

Dit erg knappe resultaat van de scholieren meisjes, die zich tijdens het herfstverlof ook al plaatsten voor het ‘manchetornooi’ van de Champions League jeugdcompetitie (en zo bij de laatste 6 ploegen in Vlaanderen overbleven), is zeker een bevestiging van de kwaliteit die in deze groep zit.

Naast de scholieren meisjes waren ook de miniemen meisjes erin geslaagd om zich bij de 8 laatste ploegen te kwalificeren van de Champions League Jeugdcompetitie. Ook de meeste andere jeugdploegen van Argex Duvel Puurs zijn beter dan verwacht van start gegaan in de reguliere competitie.

Al bij al zeker een signaal dat er een nieuwe, zeer positieve wind waait in de jeugdwerking van onze club.

11/11/2013|

Meer nieuws