Corona-maatregelen sporthal

Aan de gebruikers van gemeentelijke sporthallen Puurs-Sint-Amands:

 

De start van het nieuwe sportseizoen 20-21 is niet helemaal verlopen zoals we gewend zijn. Daar stak corona een stokje voor. Zo kon je tot  31 augustus de kleedkamers in de sporthallen van onze gemeente niet gebruiken.

 

Vanaf dinsdag 1 september kan je de kleedkamers gebruiken in de sporthallen. Daarbij moeten natuurlijk een aantal richtlijnen gevolgd worden.

 

Als we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en alle richtlijnen nauwgezet opvolgen, blijft het voor iedereen veilig om te sporten en om achteraf te genieten van een verfrissende douche.

 

Richtlijnen:

 

1. Handhygiëne

Bij het binnenkomen in de inkomhal van de sporthallen ontsmet je je handen. Materiaal hiervoor is voorzien in elke inkomhal.

 

2. Mondmaskers

Iedere bezoeker (sporter, trainer en supporter) ouder dan 12 jaar draagt altijd een mondmasker als de 1,5 m afstand niet kan worden bewaard, ook in de kleedkamer, tijdens het sporten zelf en tijdens het douchen hoeft dat natuurlijk niet.

 

3. Looplijnen

In elke sporthal werden looplijnen aangebracht met blauwe pijlen en met pictogrammen om de sporthallen binnen te komen en te verlaten. Volg deze looplijnen.

Hierdoor vermijden wij zoveel mogelijk het kruisen van personen.

 

4. Ontsmetten kleedkamers

Na elke training of wedstrijd moet de gebruikte kleedkamer ontsmet worden: zeker de deurklinken, zitbanken, kapstokken en doucheknoppen. Ontsmettingsmateriaal wordt hiervoor voorzien aan elke kleedkamer.

We rekenen hier op de verantwoordelijkheidszin van elke sporter en club zodat de volgende bezoekers van de kleedkamer zich ook in veilige omstandigheden kunnen omkleden en douchen.

 

5. Ontsmetten sportmaterialen

Elke sporter of groep sporters is verantwoordelijk voor het ontsmetten van het gebruikte sportmateriaal dat door ander sporters gebruikt kan worden: netpalen, doelen, matten, banken, …

Ontsmettingsmateriaal wordt hiervoor voorzien in de sportzaal.

Het ontsmetten van individuele materialen zoals ballen, rackets, … is de verantwoordelijkheid van iedere sporter zelf.

 

6. Infoborden, pictogrammen, reglementering, …

Lees de signalisatie en volg alle regels die daar op staan, goed na:  vb. max. aantal personen gelijktijdig in kleedkamers, social distancing, …

Ook de geldende corona-regels van de overheden moet altijd worden gerespecteerd.

 

Vragen?

Met vragen of opmerkingen kan je terecht bij het vrijetijdsloket : vrijetijdsloket@puursam.be – 03/2032705 of bij de concierge/zaalwachter: 0496/ 571410

 

Veel sportplezier en hou het veilig, sportief én gezond !

09/09/2020|

Meer nieuws