VC Syneton Duvel Puurs levert 3 van de 14 finalisten Beker van Gewest Antwerpen + Overzicht 08/09-03

10 Wedstrijden stonden er dit weekend op het programma: 4 competitiewedstrijden, 1 halve finale in de Beker van Antwerpen en 5 halve finales in de Beker van het gewest Antwerpen. We trappen dit overzicht af met de competitie.

Onze Jongens U15 Regionaal moesten thuis aan de bak tegen VC Olen. De bezoekers stonden slechts 1 plaats onder hen en dus was winnen de boodschap, maar helaas konden onze jongens daar geen gevolg aan geven. Olen toonde zich de betere en won met 0-3. Puurs ziet Olen zo naderen tot op 3 punten in het klassement.

Dames 3de Gewest ligt op titelkoers en kon zich daarom geen uitschuiver permitteren op bezoek bij het nummer 5 Jong Edegem. De ploeg van coach Jos liet zich dat geen twee keer vertellen en haalde het autoritair met 0-3. Op 5 speeldagen van het einde staat Puurs momenteel 3de op 1 punt van het kopduo, maar Duvel heeft nog een wedstrijd tegoed en heeft het dus volledig in eigen handen.

Bij Dames 3de Provinciale een heel ander geluid, want daar ziet de situatie er een stuk minder rooskleurig uit. In een rasechte zes-punten-match tegen en op Hellvoc speelde Puurs stilaan zijn laatste troefkaarten uit in operatie redding. Mits winst kon Duvel over Hellvoc naar plaats 9 wippen en hield het nog uitzicht op de voor behoud vereiste top-8, maar na de 3-0 nederlaag lijken de kaarten definitief geschud. Hellvoc won met 25/18, 25/22, 25/22 en neemt zo 5 punten voorsprong in het klassement met een wedstrijd minder gespeeld, terwijl de top-8 al 6 punten weg is. Onze dames hebben nog 5 wedstrijden om een ware Houdini-act uit te werken voor het doek valt.

Bij de Heren van Liga B stond een trip naar BVMV Volley Noorderkempen in de GPS ingegeven. De thuisploeg is in een spannende titelstrijd met Axis Guibertin verwikkeld, terwijl onze heren zich proberen in de middenmoot te handhaven. Daarvoor moest het wel rekenen op interim-libero Leemans, die zijn plunje van 1e Provinciale even inwisselde voor dat Liga B. In de eerste set zette BVMV zijn titelaspiraties kracht bij met een duidelijke 25/18, maar in de tweede set bleef Duvel langer aanhaken en werden ze in de absolute slotfase zelfs overboord gegooid: 27/29. Een gepikeerd Noorderkempen trok vervolgens stevig van leer in set 3 en won met duidelijke 25/12 cijfers, maar liet zich in de vierde set toch weer verrassen. Duvel won met 22/25 en had al zeker een punt beet. De thuisploeg helemaal uit titelkoers halen lukte uiteindelijk niet, want die trokken met 15/12 de vijfde set over de streep: 3-2. Met dit behaalde puntje blijft Puurs alleen 8ste, op de voet gevolgd door Kruibeke.

Over naar de Beker van Antwerpen dan, waar de halve finales op het programma stonden. Puurs was nog in de running bij de Jongens U11, waar ze Volak Vorselaar partij gaven. Het was een hevige strijd, maar onze jongens moesten zich telkens net gewonnen geven: 3-0. Sowieso al een knappe prestatie van onze youngsters, maar al helemaal als je bedenkt dat de selectie quasi volledig uit eerstejaars bestaat, in tegenstelling tot de andere ploegen die nog in koers waren. Volgend jaar biedt dus bijzonder mooie perspectieven! Kunnen ze dan wel all-the-way gaan?

In de Beker van het Gewest Antwerpen stonden nog eens 6 van onze teams te trappelen om de Halve Finales aan te vatten, want de Finales zullen doorgaan op 1 Mei in onze eigen sporthal De Vrijhals! Een bijzonder hoge inzet dus, in die mate zelfs dat het zou resulteren in een heuse broedermoord. Bij de Jongens U13 keek Duvel A immers afgelopen dinsdag al Duvel B in de ogen. Puurs was zo in ieder geval al zeker van een stekje in de finale. Duvel B had voor de zekerheid alvast zijn opslagkanonnen geladen, want zij trokken de partij uiteindelijk naar zich toe met 0-3: 5/25, 16/25, 13/25.

De Jongens U15 hadden zich ook graag bij de finalisten geschaard, maar ze speelden ongewoon slordig tegen Oxaco. In tegenstelling tot de voorbije weekends leek het eindelijk stormvrij te worden, maar door coach Sam stormde het nu zelfs binnen. Zijn team had immers een 2-1 voorsprong in sets achteloos te grabbel gegooid, door het eerst in de slotfase van de vierde set met enkele vermijdbare fouten uit handen te geven, om vervolgens in de allesbeslissende vijfde set meteen ruim achter de feiten aan te lopen. Oxaco profiteerde en won nog met 2-3. Een enorme domper voor onze jongens.

Omgekeerd scenario bij onze Jongens U19, die met het mes op de keel en bij een 2-0 achterstand de situatie nog volledig konden omgooien tegen Volmar Ekeren. In het hol van de leeuw gingen ze zowaar nog op en over de thuisploeg naar een 2-3 overwinning! Nog een Puurse finalist bij dus!

Ook de Heren 1e Gewest plaatsten zich vlot voor de eindronde. Reeksgenoot Sveka Schoten werd geen moment de illusie gegeven dat er iets te rapen viel en de bezoekers moesten onverrichter zake met 3-0 afdruipen.

Ook de naam van Heren 1e Provinciale hadden we al zowat ingevuld in het programmaboekje van de finales, maar zij lieten zich verrassen door Fixit Volley Kalmthout A. De tweede uit 2de Provinciale maakte optimaal gebruik van de 2 punten voorsprong die ze per set kregen, want tot 2 keer toe was dat ook het verschil aan het einde van de set: 25/19, 29/31, 25/23, 26/24. Opvallend is dat ook in de andere halve finale de 1e Provincialer (Mortsel) zich liet verrassen. Daar wist Wommelgem, dat 2 reeksen lager speelt, zelfs op verplaatsing te stunten, 1-3.

 

PROGRAMMA FINALES 1 MEI:

10u:       JONGENS U11: WOKA WOMMELGEM vs OXACO BVC ANTWERPEN

              JONGENS U15: WAVOC WAVERSE A vs OXACO BVC ANTWERPEN

12u:       JONGENS U13: VC SYNETON DUVEL PUURS B vs OXACO BVC ANTWERPEN A

              JONGENS U17: MAVOC MECHELEN vs OXACO BVC ANTWERPEN

14u:       JONGENS U19: VC SYNETON DUVEL PUURS vs OXACO BVC ANTWERPEN

16u:       HEREN GEWEST: VC SYNETON DUVEL PUURS C (G) vs WAVOC WAVERSE A (1G)

18u:       HEREN PROVINCIALE: WOKA WOMMELGEM A (3P) vs FIXIT VOLLEY KALMTHOUT A (2P)

09/03/2020|

Meer nieuws