Overzicht Wedstrijden 8-9 Februari

Maar liefst 16 wedstrijden stonden op de agenda afgelopen weekend, waarvan 9 in onze eigen sporthal Vrijhals. De aanwezige supporters konden naast onze winterBBQ dus ook genieten van een stevige portie volleybal, met enkele stevige toppers op de affiche!

Aftrappen doen we zoals gewoonlijk bij onze jongste leden, de U11 Regionaal Beginners 3: Zij moesten de auto in richting Booischot, voor een confrontatie met Mendo C. Onze jonkies maakten weinig woorden vuil aan de voorlaatste in de stand, want in geen tijd stond een 0-3 eindstand op het scorebord. We vermoeden dat de autorit langer heeft geduurd dan het wedstrijdje zelf.

Meer weerstand bij hun leeftijdsgenootjes van de U11 Regionaal Gevorderden 4 echter, die dezelfde sporthal hadden mogen ingeven in hun GPS. Tegen Mendo B werd het enigszins verrassend een stevige uitputtingsslag. De thuisploeg, voorlaatste in de stand, leek een hapklare brok te zullen worden voor onze jongens, die dit seizoen nog ongeslagen zijn, maar niets was minder waar. Duvel werd tot het uiterste gedreven om de winst te verzekeren, maar slaagde daar uiteindelijk wel in, 2-3. Zo blijven onze jongsten met een indrukwekkende 33/33 door de competitie razen.

Ook onze Meisjes U13 Regionaal 4 hadden een verplaatsing voor de boeg, met bestemming Kalmthout. Fixit stond gedeeld eerste en dus stond onze meisjes een pittig duel te wachten, maar ze verweerden zich kranig! Fixit, dat nog maar 7 sets had laten liggen in hun voorgaande 13 wedstrijden, had al snel door dat Duvel zich niet zonder slag of stoot gewonnen zou geven. Pas na 5 sets kwam er een einde aan de strijd, 3-2. Onze meisjes kunnen echter trots terugkijken op deze knappe prestatie en hun bijhorende 5de plaats in het klassement.

De Meisjes U17 Regionaal 3 zochten het dichter bij huis en trokken naar nummer 4 Tesla Lint. Lint toonde zich echter net dat tikkeltje scherper en trok de partij naar zich toe met 3-1. Puurs blijft wel mooi 6de.

Meisjes U17 Provinciaal 5 moesten naar het verre Lille, althans, dat dachten ze toch. Daar aangekomen bleek immers dat storm Ciara ongewild voor een weekendje rust had gezorgd, in plaats van voor een duel om de koppositie. Onze meisjes keerden dan ook onverrichterzake weer huiswaarts en zullen op een ander moment nog eens naar Lille moeten waaien.

Jongens U13 Regionaal 2 deden alweer een prima zaak in het klassement na een 3-0 overwinning thuis tegen Wavoc B. Dankzij een stevige opmars hebben ze ondertussen zelfs al plek 5 in het vizier. De kloof bedraagt amper 2 puntjes, en dat met een wedstrijd minder gespeeld!

De Jongens U13 Provinciaal 1 zijn bezig aan een fantastisch seizoen, maar dit weekend moesten ze hun meerdere erkennen in BVMV Noorderkempen A. De bezoekende machine had dit seizoen zowaar nog geen set verloren en deed dat ook in de Vrijhals niet, 0-3. Onze jongens blijven wel 4de met nog een match tegoed.

Ook onze Jongens U13 Provinciaal 2 moesten het hoofd buigen voor BVMV Noorderkempen, en eveneens met 0-3.  De bezoekers komen in de stand zo tot op 1 puntje van de 6de plek die onze jongens bezetten.

Ook onze Jongens U15 Regionaal konden niet genieten van de smaak van de overwinning, want Wavoc was in eigen zaal te sterk. De thuisploeg doet nog volop mee voor de titel en dat vertaalde zich ook in de uitslag, 3-0.

Jongens U15 Provinciaal wisten thuis wel te winnen van BVMV Noorderkempen, met 3-0 zelfs. Hiermee blijven ze op een knappe 3de plaats in het klassement, op respectievelijk 2 en 3 punten afstand van het kopduo. Kunnen ze nog een remonte inzetten?

Een ploeg die van winnen hun tweede natuur gemaakt heeft, zijn onze Dames 3de Gewest. Met Dosko Essen kwam de koploper op bezoek, maar onder de indruk waren onze dames allerminst. Amper 1 keertje hadden de bezoeksters verloren dit seizoen, op 16 wedstrijden. Maar om de troepen van coach Jos stress te bezorgen, zullen ze zwaardere kalibers moeten voorschotelen. Essen werd immers tussen de soep en de patatten binnengespeeld, en hoe? Een droge 3-0 werd het, wat de titelaspiraties van Essen serieus hypothekeert, ten faveure van de Duvelse! Puurs staat nu 3de op 3 punten van Wommelgem en Essen, maar beide ploegen hebben respectievelijk al 1 en 2 duels meer gespeeld. Moet de champagne al koud gezet worden?

Dames 3e Provinciale moest thuis aan de bak tegen Olmense V.C., dat derde stond in de stand. Onze dames deden eigenlijk steeds goed mee en gingen tot diep in de sets gelijk op, maar in moneytime sputterde de machine telkens, waardoor de bezoeksters de drie punten konden oprapen: 18/25, 20/25, 18/25 en 0-3 in sets.

Mortsel C, tweede in de stand, kwam duidelijk vol zelfvertrouwen onze  Heren 2de Gewest partij geven. De klus bleek echter net iets lastiger te klaren dan vooraf ingeschat, want Duvel pakte de scalp van de bezoekers, 3-1! Door deze stuntzege wordt Puurs nu 4de, maar kunnen ze wel over het eerdervermelde Mortsel springen, aangezien zij reeds 2 wedstrijden meer gespeeld hebben.

Voor Heren  1e Gewest stond dé topaffiche op de agenda, de wedstrijd thuis tegen fiere leider Volmar Ekeren. Puurs speelde zijn laatste troefkaarten uit met het oog op een mogelijke titel, want bij verlies was Ekeren al zo goed als kampioen. Dat hadden ook de bezoekers goed begrepen, want er draaide zowaar een flink uit de kluiten gewassen supportersbus de parking op, voorzien van een forse supportersschare gewapend met trommels en het nodige gerstennat, klaar voor een mogelijk kampioenenfeestje. Het was voor Duvel dan ook zaak om de bezoekers meteen letterlijk en figuurlijk het zwijgen op te leggen, en het deed dat met verve. Met quasi foutloos volleybal werd Ekeren meteen bij de keel gegrepen en verstomden de bezoekende supportersgezangen. Het Puurse gevaar kwam langs alle kanten en voor Volmar het goed en wel besefte was de eerste set al voorbij, 25-17.
Coach Deloose kon tevreden toekijken hoe zijn poulains ook in set 2 meteen weer de dienst uitmaakten.  Puurs schoot alweer verschroeiend uit de startblokken en zou die voorsprong niet meer uit handen geven. Van 8-2 ging het zo via 17-12 en 21-16 naar 24-17. Het setpunt liet weliswaar nog even op zich wachten, maar Duvel maakte het toch comfortabel af, 25-21. De derde set begon aanvankelijk gelijk opgaand doordat Ekeren zijn niveau flink had opgekrikt, met Puurs dat maar een kleine kloof wist te maken (12-10). Maar Puurs wilde duidelijk de puntjes op de I zetten en bewijzen dat het eerdere puntenverlies accidents de parcours waren. Met een torenhoog scoringspercentage aan het net, secuur verdedigen en een stevige opslag dicteerde Duvel de wet en moest Ekeren gewoon de wet van de sterkste ondergaan. Puntje per puntje liepen onze heren verder weg, want via 19-14 ging het zelfs nog naar 25-17 en 3-0 in sets.

Heren 1e Provinciale moesten thuis aantreden tegen het zeer ervaren Zoersel, de nummer 3 van de ranking. Aangezien de bezoekende libero amper 7 minuten voor aanvang van de partij de sporthal kwam binnengestrompeld, moest deze de eerste set vanaf de zijkant toekijken. Dat legde onze heren geen windeieren, want het kon zo zijn wil opdringen aan de bezoekers, 25/19. In set 2 was het al pakken spannender, met beide ploegen die elkaar geen duimbreed toegaven. Puurs had enkele setballen, maar wist deze niet te verzilveren waarop een uitgekookt Zoersel optimaal profiteerde, 27/29. Bij Duvel was de mentale veer gebroken en borrelde de frustratie bij momenten hoog op, wat het spelbeeld niet ten goede kwam. Potten werden er dan ook niet meer gebroken, een raam dan weer wel. De twee volgende sets gingen dan ook vrij troosteloos verloren met  16/25 en 17/25, waardoor Duvel puntenloos achterbleef. Onze heren zijn hiermee weggezakt naar een gedeelde 5de stek, maar wel in de wetenschap dat ze op 1 na alle topploegen nu gehad hebben. Krijgen ze de 6-punten-kloof met het nummer 4 nog gedicht?

Onze Heren Liga B wisten zich eindelijk weer wat meer ademruimte bij elkaar te volleyballen. Op bezoek bij de Topsportschool in Vilvoorde werd met 1-3 gewonnen: 25/23, 19/25, 16/25, 17/25. Puurs doet zo een goede zaak, want hoewel de ploegen 8 tot 12 nog op een zakdoek staan, topt Duvel nu wel het lijstje. Is de weg naar boven hiermee definitief ingezet?

10/02/2020|

Meer nieuws