Overzicht Wedstrijden 25-26 Januari

13 wedstrijden afgelopen weekend, dus beginnen we maar snel met ons overzicht. Beginnen doen we zoals gewoonlijk bij onze jongste leden, de U11 Regionaal Beginners 3: Zij klopten thuis vlotjes Westerlo C met 3-0 en dus blijven onze jonkies goed meedraaien in de subtop, met een knappe 4de plaats!

Hun leeftijdsgenootjes van de U11 Regionaal Gevorderden 4 konden dan natuurlijk niet achterblijven, en al helemaal niet in de streekderby tegen MSiks Blaasveld. Zou de oversteek van de A12 langer geduurd hebben dan de match? Feit is dat onze jonge kanjers hun opslagkanonnen goed hadden afgesteld! In minder dan 3 kwartier stonden de droge 3-0 cijfers op het scorebord te blinken, en dus bleven ze hun ongeslagen status behouden! Lonkt de titel?

Nog meer bezoek vanuit Blaasveld, want ook onze Meisjes U13 Regionaal 4 kregen MSiks over de vloer. Hoewel de bezoekers hier wel een setje wisten mee te graaien, waren ook hier de drie punten een prooi voor Duvel. Puurs blijft zo goed standhouden in de hoge middenmoot, op plaats 5.

Het koste bloed, zweet en tranen, maar ook onze Meisjes U17 Regionaal 3 hielden de punten thuis. Na een uitputtingsslag klopten ze Dosko Essen met 3-2. Ze beletten zo dat de bezoekers over hen wipten in het klassement, en behouden dus plaats 6.

Meisjes U17 Provinciaal 5 wisten ook alweer te winnen, ditmaal op het veld van Amigos Zoersel. Het versloeg de thuisploeg met 1-3 en haalt zo 9 op 9, waardoor ze op gedeeld op kop staan, samen met Wegi Lille. De volgende speeldag belooft dus een topper te worden!

Jongens U13 Regionaal 2: Kregen een weekendje rust.

Nog zo’n betrouwbare bende winnaars! De Jongens U13 Provinciaal 1 deden ook alweer wat moest en kaapten op bezoek bij Oxaco de 3 punten weg. Ze klopten de Antwerpenaars met 1-3 en blijven zo alleen 3de, met 6 punten achterstand op de nummer 2, maar die heeft dan ook al 2 wedstrijden meer gespeeld.

De onwaarschijnlijke reeks overwinningen in dit verslag kon natuurlijk niet blijven duren. De Jongens U13 Provinciaal 2 moesten zich immers gewonnen geven tegen de fiere leider in de reeks, Mortsel A. De thuisploeg had nog geen punt laten liggen dit seizoen en had in zijn 11 voorgaande wedstrijden slechts 4 setjes laten liggen. Het is dan ook geen schande om tegen dit geweld onderuit te gaan met 3-0, weliswaar na hun huid erg duur te hebben verkocht. Onze jongens blijven wel gewoon mooi 6de in de stand.

Ook onze Jongens U15 Regionaal konden niet genieten van de smaak van de overwinning, want Hellvoc B kwam met 1-3 winnen in de Vrijhals. Het is echter zeker bemoedigend te noemen dat onze jongens een setje konden afsnoepen van de bezoekers, die 5 posities hoger gerangschikt staan.

Jongens U15 Provinciaal: Kregen een weekendje rust.

Een ploeg die het dit seizoen wel méér dan gewend is om te winnen zijn onze Dames 3de Gewest. Ook op het veld van middenmoter Mortsel  deden ze dat kunstje nog eens over, want de troepen van Coach Jos gingen met een 1-3 onder de gordel huiswaarts. De race om de titel blijft zo ongemeen spannend, met Essen, Wommelgem en Puurs die elkaar van geen duimbreed lossen bovenin de stand. Wie van de 3 etaleert de sterkste eindspurt op weg naar het zilverwerk?

Dames 3e Provinciale: Kregen een weekendje rust.

Ook onze Heren 2de Gewest wisten dit weekend te winnen, zij het na een marathonpartij. Op bezoek bij de buren uit Bornem zag het er lange tijd goed uit, nadat de eerste twee sets met 27-29 en 22-25 werden gewonnen. Bornem herpakte zich echter en kwam terug tot 2-2, door met duidelijke 25-17 en 25-14 cijfers hun voet weer naast onze heren te zetten. Duvel toonde echter karakter en wist de match toch weer te doen kantelen, want ze trokken de 5de set alsnog met 11-15 naar zich toe. Met deze felbevochten twee punten extra blijft Puurs in het spoor van Kapellen en Ekeren, op 2 puntjes van de 3de plaats.

Door de examenperiode en enkele blessures was het voor Heren  1e Gewest behelpen de afgelopen weken, zowel op het trainingsveld als tijdens de wedstrijden. Dat was ook in de partij tegen Wavoc B niet anders en dus mocht nieuwkomer Franc Van Barel na 1 training al meteen zijn debuut maken in de basis. De eerste set moest Puurs stevig zoeken naar automatismen en spelritme, wat het spelbeeld niet ten goede kwam. Duvel kwam pas laat op gang en keek toen al tegen een aanzienlijke kloof aan. Bij 14-16 leken onze heren toch nog op weg naar setwinst, maar Wavoc nam terug afstand en won de eerste set met 21-25. Puurs deed enkele tactische omzettingen en dat loonde vrijwel meteen. In zijn euforie van de setwinst kon Wavoc eerst nog wel de schijn ophouden, maar bij 11-15 brak de veer compleet. Nog 1 puntje wist de thuisploeg te maken, en dus was er een duidelijke 12-25 setwinst voor Duvel. Ook in set 3 was er weinig tijd voor illusies langs Waverse zijde, want in geen tijd was Puurs al uitgelopen naar 7-18. Even sputterde de machine nog, met 11-19 als gevolg, maar het eindresultaat bleef duidelijk, 13-25. Ook in de beslissende 4de set was er geen kruid gewassen tegen het Puurse aanvallende geweld, onder aanvoering van een beresterk ingevallen De Wit. Met 16-25 trokken onze heren de 3 punten dan ook stevig naar zich toe, 1-3.

Heren 1e Provinciale kwamen van een kale kermis thuis, uit bij nummer 2 Sloep Borsbeek. De thuisploeg liet onze heren geen seconde in de waan dat er iets te rapen zou vallen en maakte het af met duidelijke cijfers, 25-21, 25-20 en 25-13. Puurs blijft zo 5de, maar ziet Arvoc weer tot op 2 punten terugkomen.

Heren Liga B blijven in het sukkelstraatje na een 3-0 nederlaag tegen rechtstreeks concurrent Feniks Haacht. De Vlaams-Brabanders zetten onze heren op 6 punten in het klassement, na hun 25-20, 25-20 en 25-22 setwinsten. Puurs dreigt zo tot het einde van het seizoen in de achteruitkijkspiegel te moeten kijken, met de voorlaatste op amper 4 punten achterstand.

27/01/2020|

Meer nieuws