Jonas Colson (goed voor 15 punten) wint met België tegen Portugal!

2015 FIVB Men U21 – Vilvoorde (België)

Portugal – België   1-3  (25-21, 23-25, 19-25, 21-25)

Door de zege van de Belgische juniores bevestigden de Belgische jeugdploegen hun knappe resultaten van een dag eerder: ook nu wonnen onze vier vertegenwoordigende ploegen hun kwalificatiematchen. Al wordt het uitkijken naar echte finalewedstrijden bij de Vrouwen U20 tegen gastland Polen en bij de Mannen U19 in de slotwedstrijd tegen gastland Duitsland. De Vrouwen U18 en de Mannen U21 lijken zeker van kwalificatie.

Voor een goed gevuld Eurovolleycenter in Vilvoorde lieten de Junior Red Dragons zich nochtans aanvankelijk verrassen door het fris, gevarieerd en krachtig volley van de Portugezen, die in de kleine veerkrachtige Alves een opposite bezaten die ook nog scoorde. Toch leek setwinst er tot 21-20 in te zitten, maar twee opslagmissers en een netfout bezorgden de zege aan Portugal.

Ook in de tweede set werd de Belgische ploeg geteisterd door receptieproblemen en knallers van Alves, die in aanvoerder Martins Bernardo een goede collega-afwerker vond. Het bleef wel evenwichtig dankzij aanvallen van Van de Velde en Vandeweyer, terwijl Colson er een ace aan toevoegde. Bij 22-21 na alweer een opslagmisser, profiteerden de Junior Red Dragons van enkele Portugese foutjes om via Vandeweyer en Colson om de stand in evenwicht te brengen.

Heel evenwichtige derde set, tot Colson bij 15-16 een ace sloeg en de Portugezen vermoeidheidsverschijnselen begonnen te vertonen. Colson vond het plezant en bleef aan de opslag tot 15-22, geholpen door een sterk Belgisch blok. Stuer maakte de klus verder af.

Bij 1-4 zag de Portugese coach de bui hangen en hij vluchtte in een eerste dode tijd, nadat de Belgen eindelijk op niveau acteerden. Opnieuw via Colson en een ace van Stuer liepen de Junior Red Dragons weg naar 7-13. De vermoeide Portugezen kwamen nog terug tot 16-18, maar Depovere smashte hun dromen aan diggelen.

In de openingsmatch verloor Oekraïne verrassend met 2-3 van Slovakije, wat de opdracht van de Belgen morgen vanaf 18u een pak gemakkelijker zou moeten maken.

Speelden voor België: Colson 15, Decoene 5, Van de Velde 14, Stuer 7, Vandeweyer 17, Depovere 6, libero Bisaerts. Kwamen in: Van Dijck, De Paepe.

10/01/2015|

Meer nieuws